Sudan’da paralı asker olarak Libya’ya gitmeye çalışan 160 kişi yakalandı

Sudan’da paralı asker olarak Libya’ya gitmeye çalışan 160 kişi yakalandı

Sudanlı yetkililer, Libya ile sınır bölgesinde 2’si yabancı olmak üzere paralı asker olarak Libya’ya gitmeye çalışan 160 kişinin yakalandığını açıkladı.

APFP’ye göre Sudanlı yetkililer, Libya ile sınır bölgesinde konuşlanmış olan ortak kuvvetlerin 2’si yabancı olmak üzere Libya’daki çatışmada paralı asker olarak çalışacak 160 kişiyi yakaladığını bildirdi. Yetkililer, yabancıların uyruğuna ilişkin bilgi vermedi.

Açıklamaya göre Kuzey Darfur eyaletindeki Hızlı Destek Kuvvetleri Komutanı Cadu Hamdan, Sudanlıların Libya’ya paralı asker olarak savaşmaya gönderilmesinin kabul edilemez olduğunu dile getirerek, “Yasadışı göç, insan kaçakçılığı ve tüm sınır ötesi suç örgütleriyle mücadele etmek için Libya ile olan sınırları izlemeye ve korumaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Hızlı Destek Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Cemal Cuma, bir süre önce yaptığı açıklamada, Sudan güvenlik güçlerinin Haziran ayında paralı asker olarak Libya’ya geçmeye çalışan 8’i çocuk 122 kişiyi yakaladığını bildirdi.

Sözcü Cuma, ayrıca “Hızlı Destek Kuvvetleri geçtiğimiz Şubat ayında 243 kişilik bir grubu yakalayarak, adalete teslim etti” ifadelerini de kullandı.

Kuzey Darfur eyaleti Polis Müdürü Yahya Muhammed Nur, bu kişilerin yakalanmasının Sudan’ın Libya’ya savaşmak üzere paralı asker gönderdiğine ilişkin kendisine yöneltilen suçlamalar konusunda masum olduğunun bir göstergesi olduğunu vurguladı.

 

aawsat