Süleymaniye'de Komando kuvvetlerinin geçişi sırasında patlama

üleymaniye'nin Kelar ilçesi kırsalında operasyon düzenleyen Kürdistan Komando Kuvvetleri'ne ait araçta mayın patladı. Patlamada 2 Peşmerge şehit oldu, Kürdistan Komando Kuvvetlerinin Komutanı Akam Omer'in de aralarında olduğu bir grup Peşmerge yaralandı.

Süleymaniye'de Komando kuvvetlerinin geçişi sırasında patlama

Bugün Süleymaniye Germiyan İdaresine bağlı Kelar ilçesi kırsalında IŞİD’e yönelik başlatılan operasyon esnasında, daha önceden yola döşenen bir dizi mayın operasyona katılan Peşmergelerin aracında patladı. Olayda Kürdistan Komando Komutanı Akam Omer'in de aralarında yer aldığı 8 Peşmerge yaralandı.

Yaralılar Süleymaniye ve Kelar'daki hastanelerde tedavi altına alındı. Yaralı Peşmergelerden 2'si şehit düştü. 

Şehit düşen Peşmergelerden birinin Kürdistan Komando Kuvvetlerinin komutanlarından Albay Botan Germiyani olarak tanınan Zuhêr Muhammed olduğu öğrenildi. 

Öte yandan Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Tawerke bölgesinde IŞİD döneminden kalma mayın, Kürdistan Komando Kuvvetlerinie ait konvoyun geçişi esnasında patladı.  

Patlamada Komando Kuvvetleri Genel Komutanı Akam Omer ağır yaralanırken Zuhêr Muhammed ve bir Peşmerge şehit oldu, 6 Peşmerge de yaralandı. /Rudaw