'Süleymaniye’deki patlamanın hedefi Mazlum Kobani’ydi'

Rûdaw’ın edindiği bilgilere göre Süleymaniye Havalimanı’nın yakınlarında meydana gelen patlamanın hedefi DSG Genel Komutanı Mazlum Kobani’ydi. Rûdaw’a konuşan kaynaklar Mazlum Kobani’nin Rojava’ya döndüğünü bildirdi.

'Süleymaniye’deki patlamanın hedefi Mazlum Kobani’ydi'

Bugün Süleymaniye Havalimanı’nın yakınlarında tel örgülerin olduğu kısımda bir patlama meydana gelmiş, Süleymaniye Asayişi yaptığı açıklamada can kaybının olmadığını bildirmişti.

Ardından bölge medyasında yer bulan haberlere göre “Türkiye’ye ait 2 SİHA, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Kobani’nin (Abdi) bulunduğu helikopterin yakınına yaklaştı.” Öte yandan bu yönde haberler, güvenilir kaynaklarca teyit edilemedi.

Rûdaw’ın farklı kaynaklardan edindiği bilgilere göre ise söz konusu saldırı Mazlum Kobani’yi hedef aldı, o ve beraberindeki heyet saldırıdan kurtuldu.

Rûdaw’a olaya ilişkin bilgi veren kaynaklar, Kobani’nin Rojava’ya döndüğünü belirtti.

Öte yandan konuya ilişkin henüz DSG'den ve Rojava Özerk Yönetimi makamlarından resmi herhangi bir açıklama yapılmadı.

Hava sahası kapatılmıştı

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye hava sahasının 3 Temmuz'a kadar Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’ndan yapılan uçuşlara kapatıldığını açıklamıştı. Açıklamada, bu kararın alınmasına “PKK’nin Süleymaniye’deki faaliyetleri” gerekçe gösterildi.

Süleymaniye’ye günlük 2 uçuşu olan Türk Hava Yolları (THY), 3 Nisan’da Süleymaniye Havalimanı’na olan tüm uçuşlarını askıya aldıklarını duyurmuştu.