Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat yarın İran'a gidiyor

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat’ın yarın İran'a gideceği bildirildi. Mikdat’ın ziyaretinin Tahran’da Erdoğan, Putin ve Reisi’nin görüşmesine denk gelmesi dikkat çekti

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat yarın İran'a gidiyor

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün İran’da Suriye gündemiyle Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile gerçekleşecek üçlü zirveye katılmak üzere Tahran’a hareket etti.

Rusya’nın devlet ajansı Sputnik’e göre Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat yarın(Salı günü) Tahran’a gidiyor.

Mikdat’ın İranlı mevkidaşı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Astana zirvesinin sonuçlarını görüşmek üzere Çarşamba sabahı bir araya geleceği bildirildi.

Suriye Dışişleri Bakanı’nın Putin, Erdoğan ve Reisi’nin gerçekleştireceği zirveye denk gelmesi dikkat çekti.

Mikdat'ın Abdullahiyan ile ikili ilişkilerin yanı sıra  İran, Türkiye ve Rusya liderlerinin katılımıyla yarın Tahran'da yapılacak olan Astana zirvesinin sonuçlarını görüşeceği kaydedildi.

Kremlin daha önce Putin'in 19 Temmuz'da Tahran'a gideceğini ve burada Astana'nın garantör ülkelerinin liderleri toplantısı çerçevesinde İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile üçlü bir zirveye katılacağını doğrulamıştı.

Tahran’da Astana garantörleri 3 ülkenin gerçekleştirileceği zirvede Türkiye’nin Rojava ve Suriye’nin kuzeyine yönelik askeri operasyonun netleşmesi bekleniyor.