Suriye Ordusu stratejik Rusafa kasabasını kontrolü altına aldı

Suriye Ordusu stratejik Rusafa kasabasını kontrolü altına aldı

Suriye ordusu, antik Rusafa şehri ile IŞİD terör örgütünün fiili başkenti olarak kabul edilen Rakka yakınlarındaki 20 köyün kontrolünü ele geçirdi.

Suriyeli kaynakların medya ajanslarına verdiği bilgilere göre, son günlerde ilerleyişini sürdüren Suriye Ordusu, Rakka’nın güney batısına 30 km mesafede bulunan Rusafa kasabası ile çevresindeki 20 köyün kontrolünü ele geçirmeyi başardı.

IŞİD'in üst düzey komutanları öldürüldü

IŞİD’in çatışmalarda kayıplar verdiğini dile getiren kaynaklar, Rakka’nın güneyinde Deyrezzor’a bir koridor açmayı amaçlayan operasyonda Suudi Arabistan, Tunus, Libya, Çeçenistan ve Iraklı çok sayıda üst düzey teröristin öldürüldüğünü dile getirdiler.

Onlarca IŞİD’linin öldürüldüğü iddia edilen çatışmalarda 11 tank, 6 zırhlı araç, 10 top ve 200’ün üzerinde aracın da imha edildiği ileri sürüldü.

Antik Palmira kentine yaklaşık 160 km mesafede bulunan Rusafa kasabası son derece stratejik bir konumda bulunuyor. Tarihi kalıntıların bulunduğu kasabayı ele geçirmek için harekete geçen Suriye Ordusu ile YPG’nin öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri arasında iki gün önce başlayan sıcak çatışmalar yaşanırken, SDG güçlerini bombalayan bir Suriye savaş uçağı da ABD uçakları tarafından düşürüldü.