'Suriye uçakları, Türkiye'nin hava sistemlerinin olduğu alanı bombaladı'

'Suriye uçakları, Türkiye'nin hava sistemlerinin olduğu alanı bombaladı'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rus lider Vladimir Putin arasında 5 Mart'ta Moskova'da varılan İdlib mutabakatı kırılganlığını koruyor. 

Yerel kaynaklar, Rusya'nın İdlib'e kapsamlı bir operasyon hazırlığı içinde olduğunu belirtirken, Suriye uzmanı Hamide Yiğit de, Suriye Hava Kuvvetleri'nin, Türkiye'nin hava savunma sistemlerinin kurulu olduğu bölgede cihatçıları bombaladığını belirtti.

Sosyal medya hesabından bir dizi paylaşımda bulunan Yiğit, "#İdlib'de bugün: 1/Yerel kaynaklardan bildirilen: Suriye Hava Kuvvetleri, Hama kırsalı ve İdlib güneyindeki Cebel Zaviye ile el-Gap bölgelerinde cihatçı mevzilerini bombaladı. Türkiye'nin bölgede kurduğu Hava Savunma sistemleri olduğu halde herhangi bir engelle karşılaşmadan vurdu" ifadelerini kullandı.

"Başka bir ilginç gelişme: İdlib'deki gruplar bugün "Suriye Kurtuluş Hükümeti" ile HTŞ'yi, yüksek fiyat uygulaması nedeniyle protesto ettiler."

 

Hamide Yiğit, katıldığı Sıcak Takip programında da, "İdlib'de savaş geri dönüyor, Rusya Libya'nın faturasını kesecek" demişti.

 

Ahval