Suriye yönetimi Haseke’de fakülte ve yüksek okullarda eğitimi durdurdu!

Suriye Yüksek Öğrenim Bakanlığı, Deyrezor merkezli Fırat Üniversitesi’nin Haseke’deki fakülte ve yüksek okullarında eğitimi durdurma kararı aldı.

Suriye yönetimi Haseke’de fakülte ve yüksek okullarda eğitimi durdurdu!

Kararın nedeni IŞİD’in Sinaa Cezaevi isyanının ardından fakülte ve yüksek okul binalarının hasar görmüş olması. En büyük hasarı da Ziraat Fakültesi’nin gördüğü bildiriliyor.

Yerel kaynakların bildirdiğine göre, Sinaa Cezaevini basan IŞİD’lilerle yaşanan çatışmalar sırasında Ferat Üniversitesi’ne ait çok sayıda bina hasar gördü. Bu nedenle buralarda öğrencilerin eğitime devam etmesi zorlaştı.

SANA: Gösteri düzenlendi

Öte yandan Suriye Resmi Haber Ajansı SANA, Haseke’de bir grubun binaların hasar görmesi nedeniyle protesto gösterilende bulunduğuna dair bir haber geçti.

Demokratik Suriye Güçleri ve ABD’nin suçlandığı haberde şu ifadeler yer aldı:

“Haseke SANA muhabiri, çok sayıda vatandaşın şehirdeki Cumhurbaşkanı Meydanı’nda Amerikan işgali tarafından Ekonomi ve İnşaat Mühendisliği fakülteleri ile Monitors Enstitüsü’nün yıkılmasını kınayan bir protesto gösterisi düzenlediğini belirtti.”

Haberde göstericilerin, “DSG’nin uygulamalarını ve öğrencilerin sınava girmelerinin engellenmesini  reddettikleri” kaydedildi.

Haseke, Rojava’nın Kamışlo'dan sonra ikinci büyük şehri durumunda.  Haseke’nin bir kısmı Suriye Yönetiminin denetimi altında bulunuyor.