Suriyeli Kürt yönetmenin ödüllü filmi Diyarbakır’da

Suriyeli Kürt yönetmen Mano Xelîl’in son çektiği “Ciran” filmi Diyarbakır’da gösterimde. Film 5 ilde daha gösterime girecek.

Suriyeli Kürt yönetmenin ödüllü filmi Diyarbakır’da

Suriyeli Kürt yönetmen Mano Xelil’in şimdiye kadar çeşitli festivallerden 70 ödül aldığı “Ciran” filmi Diyarbakır’da. Film bu akşam saat 19.00’da Sezai Karakoç sinema salonunda izleyici ile buluşacak. Film başta Mardin ve Van olmak üzere 5 ilde daha gösterime girecek.

Senaryosunu Mano Xelil’in yazdığı Ciran filmi, 1980'li yıllarda her iki sınırda kalan bir köyde yaşayan çocuğun gözünden yaşananları konu ediniyor.

Mano Xelîl kimdir?

Suriye’nin Kamışlo kentinde doğan Kürt Yönetmen Mano Xelîl İsviçre’de yaşıyor. Babası Mardin Kızıltepeli, annesi Kamışlolu olan Mano Xelîl, Şam Üniversitesi'nde tarih ve hukuk okudu. Daha sonra 1987'de kurgu ve film yönetmenliği okumak için Çekoslovakya'ya taşınan Xelîl, 1990 ile 1995 yılları arasında Çekoslovakya ve Slovak Televizyonu için çalıştı. Xelîl, 1996'dan beri İsviçre'de yaşıyor. Şimdiye kadar 10’un üzerinde filmin yönetmenliğini yapan Xelîl, birçok uluslarası festivalde ödül aldı. /Amidahaber