Suriye'nin (BM) Daimi Temsilcisi Caferi: Ankara'yla iletişime geçilmeyecek

Suriye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, Astana ya da Cenevre'de yapılacak bir sonraki görüşmelerde Türk temsilcilerle doğrudan iletişime girmeyeceklerini söyledi.

Suriye'nin (BM) Daimi Temsilcisi Caferi: Ankara'yla iletişime geçilmeyecek

Kazakistan'ın başkenti Astana'da basına konuşan Beşar Caferi, Türkiye'nin, Suriye topraklarındaki "işgaline”son verinceye kadar kendileriyle ile doğrudan temasa geçmelerinin gündemlerinde olmadığını ifade etti.

Beşar Caferi, İsviçre'nin Cenevre kentindeki konferansta BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile "gündeme bağlı” görüşebileceği bilgisini verdi.

Astana'da dün 3'üncüsü düzenlenen Suriye konullu görüşmelerde Türkiye, Rusya ve İran, ateşkesin denetlenmesi için ortak komisyon oluşturma kararı alındı.

Gerçekleşen görüşmelerin ardından yapılan açıklamada, ateşkesin denetlenmesi amacıyla Türkiye, Rusya ve İran arasında ortak komisyon kurulmasında anlaştıklarını, çalışmalara Ankara'da devam edileceği açıklanmıştı.

Astana görüşmeleri ilk olarak Türkiye ve Rusya öncülüğünde 23-24 Ocak'ta yapılmıştı. İki ülke garantörlüğünde, ateşkesi izlemek için İran'ın da dahil olduğu üçlü mekanizma kurulması konusunda anlaşmıştı.

ABD'yi ise Astana'da en düşük seviyede ABD'nin Kazakistan Büyükelçisi temsil etmişti.

6 Şubat'taki ikinci toplantıda, üçlü mekanizmayla ilgili teknik görüşmeler gerçekleştirilmişti.