Takımı tarafından sözleşmesi feshedilen ünlü Kürt futbolcuya Dalkurd talip

Basra’da düzenlenen Körfez Uluslar Kupası’na katıldığı için takımı Kuveyt SC tarafından sözleşmesi feshedilen Şêrko Kerim Lafit Gubari’ye Dalkurd talip oldu.

Takımı tarafından sözleşmesi feshedilen ünlü Kürt futbolcuya Dalkurd talip

Kuveyt ligi takımlarından Kuveyt SC forması giyen Kürt futbolcu Şêrko Kerim’in sözleşmesi, kulüp tarafından tek taraflı feshedilmişti.

Rûdaw’a konuşan Kerim, “Basra’da düzenlenen ve Irak’ın şampiyonluğu ile sonuçlanan Körfez Uluslara Kupası’na katıldıktan sonra kulüple sözleşmem tek taraflı fesh edildi. Bana teknik direktör Ali Ashur’un izin vermediği halde yaptıklarımın tavsiyelerine ve kulüp yönetimine uymadığım için beni kulüpten ihrac etmeye karar verdikleri aktarıldı" dedi.

Kerim, "Benim için önemli olan Körfez Kupası'na katılmaktı, bunun karşılığında alacaklarımın bir kısmından vazgeçtim. Benim için önemli bu kupaya katılıp kupayı kazanmaktı” diye ekledi.

Erbil FK’den geçen yaz Kuveyt’e transfer olan Şêrko Kerim, tekrar Erbil’e döneceğinin sinyalini vermişti.

Dalkurd istiyor

Öte yandan İsveç 1. Ligi’nde mücadele eden Kürt kulübü Dalkurd’un deneyimli oyuncu Şêrko Kerim’i istediği öğrenildi.

Rûdaw’ın Dalkurd’un üst düzey yöneticilerinden edindiği bilgilere göre, kulüp Şêrko Keri mile Jilwan Ahmed’i transfer ederek kadrosunu güçlendirmek istiyor.

Dalkurd bu transferde Irak milli takımına da çağrılan oyuncusu Rêwan Emin ile olan yakın ilişşkisinden de yaralanmak istiyor.

Şêrko Kerim ile Rêwan Emin, Körfez Kupası’nda Jesus Casas liderliğindeki Irak milli takımının tarihinde dördüncü kez kazandığı turnıvada Aso Rustem ve Ali Fazıl ile birlikte takımda yer alan kilit oyuncular arasında yer alıyordu.

Futbol’a Kerkük’te başlayan Şêrko Kerim, daha sonra Irak’ın Shorta, İsviçre’nin Vaduz ve Zürih kulüpleri ile Erbil FK’de top koşturmuştu.