Taliban'dan Rusya'ya uyarı: içişlerimize karışmayın

Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü Zebihullah Mücahid, Rusya'yı ülkenin iç işlerine karışmaması konusunda uyardı.

Taliban'dan Rusya'ya uyarı: içişlerimize karışmayın

Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü Zebihullah Mücahid, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un açıklamalarına yanıt verdi.

Lavrov'un "Afganistan'da kapsayıcı bir hükümetin kurulmasına" yönelik açıklamasına cevap veren Mücahid, "Afganistan'daki hükümetin niteliğine ve hükümete dahil olacak kişilere dair karar verme yetkisinin herhangi bir dış ülkeye ait olmadığını" söyledi.

Mücahid, dünya ülkelerinin Afganistan ile olumlu ve bağımsız bir şekilde etkileşime girmesi ve Afganistan'ın iç işlerine karışmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Mücahid şu ifadeleri kullandı:

"Önemli olan hiçbir ülkenin Afganistan'ın içişlerine karışmamasıdır. Hükümetin nasıl olması gerektiğine ya da kimin dahil edilip edilmeyeceğine karar vermek diğer milletlerin sorumluluğunda değildir."

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Afganistan'da "siyasi kapsayıcılığa" sahip bir hükümetin kurulmasını umduğunu ifade etmişti.

Moskova'nın 2023 yılındaki temel dış politika başarılarını değerlendirdiği yıllık basın toplantısında konuşan Lavrov "Taliban'ın tam anlamıyla tanınan bir hükümet olabilmesi için çözülmesi gereken konular olduğunu" dile getirmişti.