Tanju Özcan Suriyelilere 'Artık istenmiyorsunuz, ülkenize dönün' Arapça ilanlar astırdı

Daha önce Bolu’da yaşayan yabancı uyruklu kişilerin (özellikle Suriyeliler) su faturası ve katı atık vergisi ücretlerine 10 kat zam yapılmasını sağlayan Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan, bu kez de göçmenlere Arapça yazılı bilboard metinleriyle “ülkenize dönün” diye seslendi.

Tanju Özcan Suriyelilere 'Artık istenmiyorsunuz, ülkenize dönün' Arapça ilanlar astırdı

“Bolu Belediyesi’nden geçici sığınmacılara son çağrı” başlıklı Türkçe ve Arapça yazılan ilanda Tanju Özcan’ın imzası yer aldı.

İlanda, “Geçici sığınmacılara sesleniyorum; 11 yıl önce ülkemize misafir olarak geldiğinizi söylediniz. Türk milleti de kıt kaynakları ile yılardır size sahip çıkıyor. Artık bu misafirlik fazla uzadı. Ülkemizdeki ekonomik buhranı görüyorsunuz. Gençlerimiz işsiz, aileler açlık sınırının altında yaşıyor. Bu şartlarda artık sizinle paylaşacak ekmeğimiz ve suyumuz kalmadı. Geldiğiniz gibi gitme zamanınız geldi. Artık istenmiyorsunuz, dönün ülkenize” ifadeleri yer aldı.

Bolu Belediye Meclisi tarafından onaylanan yabancı uyrukluların 10 kat fazla fatura bedeli ödemesi kararı mahkeme tarafından iptal edilmişti