Torbalı’da Suriyelilere ait ev ve araçlar yakıldı

İzmir’in Torbalı ilçesinde dün gece çıkan bıçaklı kavgada 17 yaşındaki Batuhan Parlak’ın bir Suriyeli mülteci tarafından öldürülmesi üzerine mültecilere ait bir ev ateşe verildi, çok sayıda ev de taşlandı. Suriyelilerin hurda toplamakta kullandığı araçlar da yakıldı.

Torbalı’da Suriyelilere ait ev ve araçlar yakıldı

DHA'nın haberine göre söz konusu kavga gece saat 01.00 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Barış Yapı Sitesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 20 yaşındaki tarım işçisi Suriyeli M.A. evine gittiği sırada sitenin bahçesinde iki arkadaşıyla kaldırımda oturan Batuhan Barlak'a, "İyi akşamlar, ulan" diyerek seslendi. Barlak'ın "Ne diyorsun, ulan sen" diyerek karşılık vermesi sonucu kavga çıktı. İddiaya göre M.A. cebinden çıkardığı bıçakla Barlak'ı yaralayıp kaçtı. Arkadaşlarının ihbarı üzerine sağlık ekiplerince Torbalı Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Barlak, doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Polislerce gözaltına alınan M.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Valilik: Alkol alan 3 kişi ile yaşanan tartışma sonrası…

Valilik tarafından yapılan açıklamada, "30 Eylül 2021 tarihinde saat 00:30 sıralarında, İzmir'in Torbalı ilçesinde yaşayan Suriye uyruklu M.A. evine gittiği esnada, yolu üzerinde alkol alan 3 kişi ile yaşadığı tartışma sonrası çıkan kavgada B.B. göğüs bölgesinden bıçakla yaralanmış, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. Olayda sol kolundan bıçakla yaralanan şüpheli M.A. ise kısa sürede yakalanarak gözaltına alınmıştır" denildi.

Mültecilerin ev ve araçları ateşe verildi

Öta yandan Batuhan Barlak'ın yaşamını yitirdiğinin öğrenilmesinin ardından Torbalı'da yaklaşık 150 kişi, gruplar halinde olayın yaşandığı Barış Yapı Sitesi'ne giderek Suriyelilere ait bir evi yaktı ve bazı evlere taşla saldırdı. Mültecilerin genellikle hurda toplamak için kullandıkları araçlar da yakıldı.

İtfaiye ekipleri alevlere müdahale etti. Olay yerine gelen polis ekipleri de saldırgan grubu dağıtırken, bölgede olayların kontrol altına alındığı belirtildi.

İzmir Valiliği, Torbalı'da bıçaklanarak öldürülen 17 yaşındaki Batuhan Barlak'ın "yakınlarının zor kullanılarak gözaltına alındığı" iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Bıçaklayan kişi tutuklandı

İzmir Valiliği'nden yapılan ikinci bir açıklamada da zanlı M. A.’nın bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.

Valilik: Gözaltına alınan kimse yok

Açıklamada, "Bazı sosyal medya hesaplarında iddia edildiği gibi öldürülen vatandaşımızın kardeşine ve yakınlarına yönelik herhangi bir zor kullanma ve gözaltı işlemi yapılmamıştır. Bahsedilen iddialar gerçeği yansıtmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.