Trump'ın 6 Ocak'ta darbe girişiminde bulunacağı iddia edildi!

ABD’de yeni başkan ilan edilen Biden’in 20 Ocak’ta ABD Başkanı Donald Trump’tan görevi devralması beklenirken, Trump’ın dün twitter hesabından yaptığı son paylaşımlar ülkedeki siyasi polemikleri yeniden tırmandırdı. Geçtiğimiz gün, sosyal medyadaki paylaşımında '6 Ocak'ta görürsünüz' diyen Trump, son paylaşımında ise şu ifadeleri kullandı; “Birleşik Devletler, insanların oy verdiklerinden çok daha fazla oy aldı. Bu rezilliğin ayakta durmasına izin verilemez. Hileli bir seçimdi. Bu seçim üçüncü dünya ülkeleri için bile kabul edilemez!”

Trump'ın 6 Ocak'ta darbe girişiminde bulunacağı iddia edildi!
Trump'ın son paylaşımları ABD medyasında endişeli yorumları beraberinde getirdi.
 
ABD medyasında Trump'ın çıkışlarını tartışmaya açan Amerikalı gazetecilerden biri olan Bill Blum, salon.com adlı internet sitesinde Trump'ın darbe hazırlığında olduğunu iddia eden bir yazı kaleme aldı.
 
1609361425-8cbe41
 
“Başarısızlığı kabul etmeyen narsist”
 
“Donald Trump, başkanlığı Joe Biden'e teslim etmeye hazır değil. Görünüşe göre şimdi hiç değil” başlıklı yazısında Blum, Trump hakkında şu ifadeleri kullandı;
 
“Trump'ı yakından takip eden herkes, bir sonraki hamlesini tahmin etmeyi nispeten kolaylaştıran adam hakkında iki şeyi biliyor. İlki, ideolojik olarak Trump'ın demokrasiye saygısı olmayan bir faşist olmasıdır. İkincisi, psikolojik olarak toksik bir narsisizm, paranoya, antisosyal kişilik bozukluğu ve sadizmden muzdarip kötü huylu bir narsist olmasıdır. Sonuç olarak, başarısızlığı kabul etmesi neredeyse imkânsızdır.”
“Darbe girişimi olacağı artık spekülasyon konusu değil”
 
Trump'ın Amerikan seçim yasalarındaki boşluktan hareketle fiili bir durum gerçekleştirme amacında olduğunu ileri süren Blum, şöyle devam ediyor;
 
“Trump, görevden ayrıldıktan sonra çeşitli eyalet ve federal suçlardan yargılanma ihtimaliyle de karşı karşıya. Federal tehlikeyi, onu bir af ile birlikte önleyebilirsiniz. O zaman bile, Manhattan Bölge Savcısı Cyrus Vance tarafından New York yasalarına göre vergi, iş ve sigorta dolandırıcılığı iddialarına yönelik devam eden soruşturmaya maruz kalacaktı.
Öyleyse, hapse giren bir faşist ve kötü huylu bir narsist, yenilgiyi nasıl atlatır? Hem halk oylamasında hem de daha önemlisi Seçim Kurulunda kaybeden ve Yargıtay da dahil olmak üzere çok sayıda eyalet ve federal mahkeme tarafından azarlandıktan sonra, Trump bir sonraki seçeneğine geçiyor:
 
Fiili durum, Kongre 6 Ocak'ta başkanlık yarışının galibini onaylamak için ortak bir oturumda toplandığında, 12. Madde değişikliğinin karmaşık hükümlerine başvurarak gerçekleşecek.
 
Darbe girişimi olacağı artık bir spekülasyon konusu değil. Belki de Trump'ın kıdemli danışmanları arasında en çaresiz ve kötü niyetli Stephen Miller, 14 Aralık'ta "Fox