TSK ve PKK’den bombardıman bilançosu

MİT ve TSK’nın Gare’de düzenlediği operasyonda 6 PKK’linin hayatını kaybettiği bildirildi. HPG ise sözkonusu bilgiyi yalanladı. Öte yandan Mardin’de düzenlenen operasyonda 6 PKK’linin daha hayatını kaybettiği açıklandı.

TSK ve PKK’den bombardıman bilançosu

Anadolu Ajansı, güvenlik kaynaklarınına dayandırdığı haberinde,13 Aralık'ta Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Gare’de operasyon düzenlendiğini duyurdu.

Haberde, MİT ve TSK'nın ortak operasyonunda 6 PKK’linin hayatını kaybettiği belirtildi.

HPG’den açıklama

PKK’nin askeri kanadı HPG’ye bağlı Basın ve İrtibat Merkezi’nden yapılan açıklamada da, bölgede yoğun hava saldırıları gerçekleştirildiği ancak herhangi bir kayıplarının olmadığı aktarıldı.

Açıklamada, 13 Aralık günü 16:30 ile 20:30 saatleri arasında Gare bölgesi ile 12 ve 14 Aralık tarihleri arasında Zap bölgesinin savaş uçakları ile bombalandığı bilgisine yer verildi.

Anadolu Ajansı, geçtiğimiz gün de MİT ve TSK'nın Gare’de düzenlediği operasyonda 9 PKK’linin yaşamını yitirdiğini yazmıştı.

Ancak PKK kaynakları söz konusu bilgiyi de doğrulamamıştı.

Mardin’de operasyon

Öte yandan Türkiye İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Mardin-Nusaybin ilçesi Bagok bölgesinde “Eren-8” ayıyla kış operasyonu gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, jandarma komando ve JÖH birliklerince, Hava Kuvvetlerinin desteğinde icra edilen operasyonda, 6 PKK’linin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Ancak PKK’den bu operasyona ilişkin de henüz bri açıklama yapılmadı.

HPG 2015’te yaşamını yitirenlerin kimliğini açıkladı

HPG ayrıca 5 Kasım 2015 tarihinde sınır bölgelerinde gerçekleştirilen bombardımanda yaşamını yitiren 4 üyesinin kimlik bilgilerini açıkladı.

Kimlik bilgileri açıklanan HPG’liler şunlar

“Xebat Amed” kod adlı Diyarbakır doğumlu Ahmet Esmer

“Mazlum Ertuş” kod adlı Hakari doğumlu Mazlum Taş

“Numan Amed” kod adlı Diyarbakır doğumlu Numan Aydın

“Şoreş Amed” kod adlı Diyarbakır doğumlu Kemal Dalçiçek