TSK'nın bombardımanında 5 gerilla yaşamını yitirdi

TSK'nın bombardımanında 5 gerilla yaşamını yitirdi

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı savaş uçaklarının Süleymaniye’nin Mawet İlçesi’nin Sefreyi Köyü kırsalında gerçekleştirdiği bombardımanda bir araçtaki 5 PKK gerillası yaşamını yitirdi.

BasNews’e konuşan Mawet Kaymakamı Kameran Hesen, dün gece saat 23:40 sularında TSK’ya bağlı savaş uçaklarının Sefre Köyü’nde PKK’lilerin içerisinde olduğu bir aracı bombaladığını ve araçtaki 5 PKK gerillasının yaşamını yitirdiğini söyledi.

Kameran Hesen "Türkiye savaş uçaklarının attığı füzenin isabet ettiği araçtaki 5 gerilla şehit düştü. Gerillaların cesetleri tanınmayacak durumdaydı.  Uçakların attığı İkinci füzenin ise köyün hastanesini isabet etti. Ancak o saatte hastanede kimse bulunmadığı için sivil can kaybı yaşanmadı” ifadelerini kullandı.

Edinilen bilgilere göre bomburdamanda, köyün bası evlerinde maddi hasar meydana geldi.

Şuana kadar PKK kaynakları saldırı hakkında bir açıklama yapmazken, Türkiye  Milli Savunma Bakanlığı resmi Twitter hesabında TSK’ya bağlı SİHA’ların Haftanin ve Hakurk bölgelerinde, keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen  5 PKK gerillasının öldürüldüğü kaydedildi.