TSK’ya ait savaş uçakları beş bölgeyi eş zamanlı bombaladı

TSK’ya ait savaş uçakları Kürdistan Bölgesi toprakları içerisinde bulunan Kandil, Asos, Hakurk, Gare ve Metina bölgelerini yoğun bir şekilde bombaladı.

TSK’ya ait savaş uçakları beş bölgeyi eş zamanlı bombaladı

Süleymaniye’nin Mawat ilçesi kaymakamı Kameran Hasan, savaş uçaklarının akşam saat 19:00’dan itibaren Gellale ve Basawi köylerinin çevresini 4 defa bombaladığını söyledi.

Bombardımanın sivil can kaybına yol açmadığını belirten Hasan ancak bazı roketlerin evlere yakın mesafeye düştüğünü aktardı.

Kandil Belediyesi Eşbaşkanı Dilşad İbrahim de Endze köyü çevresinin bombalandığını bildirdi.

MSB’den açıklama

Öte yandan Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabından hava harekatına ilişkin açıklama yaptı.

Bugün saat 19.00'da Metina, Hakurk, Gara, Kandil ve Asos bölgelerinde PKK hedeflerine yönelik hava harekatı düzenlendiği belirtilen açıklamada, 22 hedefin vurulduğu kaydedildi.

Harekatın “Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakları doğrultusunda” gerçekleştirildiğine vurgu yapılan açıklamada, “Bu harekat sırasında, masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

Tük Silahlı Kuvvetleri (TSK), Ankara’da 1 Ekim’de İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yönelik bombalı saldırının ardından Kürdistan Bölgesi’ndeki bombardımanlarını yoğunlaştırdı.

Savaş uçakları dün akşam da Kandil, Asos, Gare ve Metina bölgelerini bombalamıştı. /Rudaw