Türk Büyükelçi’den İranlı mevkidaşına ‘Şengal’ yanıtı!

İran’ın Bağdat Büyükelçisi İrec Mescidi’nin “Türkiye’nin Şengal ile ne ilgisi var? Türkiye uluslararası sınırlara çekilmeli” şeklindeki açıklamalarına, Türk mevkidaşı Fatih Yıldız, “Türkiye’ye, Irak’ın sınırlarına saygı gösterilmesine dair ders verecek en son şahs İran’ın Büyükelçisidir” sözleriyle tepki gösterdi.

Türk Büyükelçi’den İranlı mevkidaşına ‘Şengal’ yanıtı!

Twitter üzerinden Soner Doğan adlı kullanıcının Fatih Yıldız’ı etiketleyerek, “İran'ın Bağdat Büyükelçisi Türkiye'nin Kuzey Irak'a müdahalesine karşı çıkıp Türkiye'yi uluslararası sınırlara saygılı olmaya davet etmiş. TR'nin Sincar'da ne işinin olduğunu söylemiş!” şeklindeki paylaşımına yanıt veren Yıldız, şu ifadeleri kullandı.

“Teşekkürler, Soner. Gördüm. Türkiye’ye, Irak’ın sınırlarına saygı gösterilmesine dair ders verecek en son şahsın İran’ın Büyükelçisi olması gerektiğini düşünüyorum. Uygun şekilde yanıtlarız. Sevgiler...”

İran’ın Bağdat Büyükelçisi İrec Mescidi, Rûdaw’a verdiği mülakatta Taran-Erbil, Tahran-Bağdat ilişkileri ve Irak’taki duruma ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.