Son Dakika-Türkiye destekli örgüt, Kürtlere sığındı

Son Dakika-Türkiye destekli örgüt, Kürtlere sığındı

KRDNews Haber Merkezi

Türkiye tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu’nun üst düzey komutan ve bazı liderleri Suriye Demokratik Güçleri ve Esad Rejimi ordusuna sığındılar.

Türkiye tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusuna bağlı Sultan Murat Tümeni’nin üst düzey komutanları ve lideri Membiç ve Halep’teki suriye Demokratik Güçleri ile Esad Rejimi ordusuna sığındılar.

Lider ve Komuta Kademesi Kaçtı

Merkezi Cerablus’ta bulunan Sultan Murat Tümeni’nin lideri ve komutanı Muhammed Kheir Shlash (Ebu al-Khair) ve beraberindeki üst düzey birçok komutanın da bulunduğu 60 kişilik grup, Halep’teki Suriye Ordu güçlerine katıldılar. Kaçanlar arasında Ebu Al-Khair’in dışında Ebu Hatim lakaplı Sultan Murat Tümeni Komuanı Cidan Muhammed Casim ile Al-Arslan Alay Komutanı Ebu Ali Raslan da bulunuyor.

Sultan Murat Tümeni Komutanı Ebu-Al-Khair, Türk Ordusu ve Türk Devletinin üst düzey yetkilileri ile yakın temas içinde olan bir figürdü. Ebu Al-Khair’in, Özgür Suriye Ordusuna bağlı Sultan Murat Tümenine katılmadan önce Suriye İstihbarat örgütü için çalıştığı iddia ediliyor.

Muhalif kaynaklara göre Sultan Murat Tümeni’nin Al-Arslan Alay Komutanı Ebu Ali Raslan ile Sultan Murad 11 savaşçısı, Al-Şam Birliğinden 9 savaşçı, El-Safawah Tabur'dan 3 ve Selahaddin Taburu'dan iki kişi Esad Rejimi ordusuna sığındı. Komutan seviyesinde olmayan yaklaşık 20 kişilik küçük bir grup ise Kürtlerin liderliğindeki Suriye Demokratik Güçlerinin denetimindeki alanlara kaçtı.