Türkiye, NATO'daki YPG krizini doğruladı
AKP iktidarı, dün (26 Kasım Salı) Reuters'ın duyurduğu 'Türkiye ile NATO arasında YPG krizi' haberini, yandaş Yeni Şafak Gazetesi aracılığıyla doğruladı.
Türkiye, dün (26 Kasım Salı) Reuters'ın duyurduğu 'Türkiye ile NATO arasında YPG krizi' haberini, Yeni Şafak Gazetesi aracılığıyla doğruladı.
Reuters haberinde, Türkiye'nin NATO'dan YPG'yi terör örgütü olarak tanımaması halinde, Rusya'ya karşı Baltık ülkelerinin ve Polonya'nın korunmasını içeren askeri planı veto etme tehdidinde bulunduğunu duyurmuş, NATO kaynaklarının bu durumu 'bozgunculuk' olarak nitelediğini açıklamıştı.
Yeni Şafak'ta 'iktidar kaynakları'na dayandırılan haberde ise, "NATO'nun 'Baltık' planını bloke etmesi Türkiye'nin en doğal hakkı" denilerek, iktidarın meseleye bakış açısı haber çerçevesiyle duyuruldu.
Böylece Ankara, NATO ile YPG krizini de yandaş medya aracılığıyla doğrulamış oldu.
Reuters haberinde, "NATO'dan YPG'yi 'terör örgütü' ilan etme konusunda taviz almayan Ankara'nın, örgütün olası Rusya saldırılarına karşı Baltık ülkeleri ile Polonya'nın savunulması planını da veto edeceği belirtildi" ifadeleri dikkat çekmiş, NATO kaynaklarının Türkiye'ye 'bozgunculuk' suçlaması yönelttiği detayı da satır aralarına serpiştirilmişti.
Yeni Şafak haberinde, "Türkiye, Barış Pınarı Harekatı'na beklenen siyasi ve askeri desteği vermeyen NATO ülkelerine tepki olarak önemli bir karara imza attı. Diplomatik kaynaklarca doğrulanan bilgiye göre, Türkiye artık NATO'nun Baltık ülkeleri ve Polonya'ya kuvvet yığma planlarına destek vermeyecek" denilerek, Ankara'nın NATO ile yaşadığı kriz doğrulanmış oldu.
Gazete, emekli bir komutanın bu konudaki, "Güney sınırımızda bu denli terör faaliyet gerçekleşirken, NATO bunların hiçbirini ciddiye almadı. Şimdi Baltık ülkelerine Rusya'dan çekiniyoruz diye kuvvet yığmaya çalışıyorlar. Türkiye'nin NATO'nun bu planını reddetmesi en doğal hakkı" görüşüne de yer vererek, Ankara-NATO arasındaki sorunun sanılandan daha derin ve kapsamlı olduğunu da gözler önüne sermiş oldu.
Habere göre, Ankara'nın yaklaşımı, "NATO misyon ve harekatlarına en fazla destek sağlayan ülkelerden biri olan Türkiye, güney sınırlarındaki terör koridorunu yok etmek için başlattığı Barış Pınarı Harekatı sırasında müttefiklerinden hiçbir siyasi ve askeri destek alamadı" şeklinde.
Ankara'nın YPG konusundaki restinin detayları da, yine, "NATO'nun 5. maddesinin hayata geçirilmesi bir yana müttefik ülkeler, YPG/PKK'yı bir terör örgütü olarak dahi tanımadı" ifadeleriyle gün yüzüne çıkarken, buna mukabil Türkiye'nin de, "NATO'dan gereken desteği göremeyen Türkiye son olarak, ittifakın Baltık ülkeleri hakkındaki güvenlik planının yayımlanmasına karşı çıktığının" altı çizildi.
Haberin tamamına buradan ulaşabilirsiniz