Türkiye ÖSO ile birlikte Afrin'e operasyon düzenleyecek

Türkiye ÖSO ile birlikte Afrin'e operasyon düzenleyecek

Yeni Şafak'ın haberine göre Türkiye yakın bir zamanda Afrin'in PYD'nin elinden alınması için Özgür Suriye Ordusu(ÖSO) ile birlikte Rojava'ya operasyon başlatacak.

Türkiye’nin operasyon yapmaya hazırlandığı Afrin’le ilgili son planlar masada. Harekatın birinci safhasında Tel Rıfat ve Minnak Askeri Hava Üssü’nün PYD’den geri alacak.

Sınır hattındaki askeri yoğunluk son günlerde zirve noktaya ulaşırken, Suriye içindeki TSK üslerinde hazırlıklar da son aşamasına girdi.

Şiddetli çatışmalar bekleniyor

TSK’nın üzerinde çalıştığı Afrin planına son şekli veriliyor.

Özgür Suriye Ordusu gruplarıyla yapılması tasarlanan harekât Azez, Kel Cibrin, Mare’den başlayarak doğuya doğru, PYD’nin kontrolündeki bölgelerde ilerleyecek.

TSK ve ÖSO, operasyonun ilk safhasında öncelikli olarak Tel Rıfat ile Minnak Askeri Hava Üssü’nün denetimini ele geçirecek.

Harekat güçlerinin Afrin içine girip girmeyeceği henüz kesin değil.

Harekâtın Afrin’e 5 km uzaklıkta durması ve şehirdeki PYD'nin  dünyadan izole edilmesinin de amaçlanabileceği belirtiliyor. 

Kimler yer alacak

Afrin Harekâtı’na TSK’yla birlikte katılacak ÖSO bileşenlerinin hangileri olacağı yönünde net bilgiler yok. ÖSO kaynakları, ilk Fırat Kalkanı Harekâtı’na katılan gruplardan bazılarının ABD ile organik bağlarının olması nedeniyle Afrin Harekâtı’na alınmayabileceğini bildirdi. Bu gruplardan bazıları Pentagon bazıları ise CIA destekli olduğu iddia ediliyor.