Türkiye'de koronavirüs vaka sayısı 18'e yükseldi

Türkiye'de koronavirüs vaka sayısı 18'e yükseldi

Çin'in Vuhan kentinde baş gösteren ve dünyaya yayılan, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) pandemi yani tüm dünyayı etkileyen salgın ilan ettiği koronavirüs (Kovid -19) giderek kaygı yaratmaya devam ediyor. Ölüm ve vaka sayasında her geçen gün artış yaşanıyor.

Dünya çapında kayıtlara geçen koronavirüs vaka sayısı 156 bini geçti. Yeni tip koronavirüs toplam 116 ülkede görülürken, yol açtığı Kovid-19 hastalığından hayatını kaybedenlerin sayısı da 6 bini aştı.

Almanya'da salgın hastalıklar konusundaki yetkili merci olan Robert Koch Enstitüsü’nün son güncellemesine göre (14.03.2020) Almanya’da en az sekiz kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Johns-Hopkins Üniversitesi’nin oluşturduğu koronavirüs takip sistemine göre Almanya’daki vaka sayısı pazar günü itibarıyla 4 bin 500’ü geçmiş durumda.

Avrupa’da koronavirüsten en ağır etkilenen ülke İtalya oldu. İtalya’da kayıtlara geçen vaka sayısı 21 bin 600’ü, ölü sayısı ise bin 600’ü geçti.

Virüsün dünyaya yayıldığı ülke olan Çin’de ise güncel rakamlarda büyük oranda gerileme söz konusu. Çin’de kayıtlara geçen 80 binden fazla vakada 67 binden fazla kişi iyileşti. Çin’de Kovid-19 nedeniyle 3 bin 200’den fazla kişi hayatını kaybetti.

Türkiye'de koronavirüs vaka sayısı 18'e yükseldi. Virüs umreden dönen bir kişide görüldü. Umre'den 21 bin kişi dönüş yapacaktı. 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, umreden dönen son 5 bin 300 vatandaşın hem kendi sağlıkları hem de çevresindeki insanları korumak için 14 gün boyunca evlerinden çıkmamaları ve ziyaretçi kabul etmemeleri gerektiğini belirtti.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda umreden dönenlerin 14 günlük karantinaya sıkı bir şekilde uymasını talep etti ve "Lütfen ziyaretçi kabul etmeyin" dedi.