TÜSİAD YİK toplantısında ‘çözüm süreci’ mesajı

TÜSİAD YİK toplantısında ‘çözüm süreci’ mesajı

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Tuncay Özilhan, ‘çözüm süreci’ne değinerek, “Yeni bir milli birlik ve kardeşlik açılımı ülkemize ve bölgemize yönelik oyunları bozan ve yeni oyun kuran, böylece bölgenin her etnik kökenden insanlarına umut veren atılım olabilir” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı TÜSİAD YİK toplantısında konuşan YİK Başkanı Özilhan, ‘çözüm süreci’ vurgusu yaptı.

 Özilhan şunları söyledi:

“Çözüm süreci ne yazık ki çeşitli nedenlerle akamete uğradı. Sorun bugün komşularımızdaki içi savaş ve kargaşa ortamı yüzünden daha da karmaşık hale geldi. Rusya ve İran'ın Esat rejimine desteği, ABD'nin PKK ilişkisi açık olan YPG'ye ağır silahlar vermesi, bölgemizin daha uzun bir süre rahat bir nefes alamayacağını gösteriyor.

Buna karşılık çözüm sürecinden çıkarılan derslerle tahkim edilmiş yeni bir milli birlik ve kardeşlik açılımı ülkemize ve bölgemize yönelik oyunları bozan ve yeni oyun kuran, böylece bölgenin her etnik kökenden insanlarına umut veren atılım olabilir.”

“Terör öncelikli bir milli güvenlik meselesidir. Sert ve kararlı güvenlik önlemleri gerektirir” diyen Özilhan, Hükümetimizin terörizme karşı attığı her adımın yanındayız” dedi ve şöyle devam etti:

“Aynı zamanda terör eylemlerine başvuran hareketlerin, toplumun kimi kesimlerinde destek görmesi siyasi bir meseledir. Bunun çözüm yolu da siyasidir. AK Parti hükümetlerinin siyasi vizyon ve cesaretle tasarlayıp hayata geçirdiği çözüm sürecinin değerini şimdi daha iyi anlıyoruz.”