Tutuklu Kürt gazeteci Zehra Doğan’a Uluslararası 2018 Gazetecilikte Cesaret Ödülü verildi

Tutuklu gazeteci Zehra Doğan, Uluslararası Kadınların Medya Vakfı'nın (IWMF), 2018 Gazetecilikte Cesaret Ödülü'nü aldı. Doğan'ın ödülü, temsili olarak verildi.

Tutuklu Kürt gazeteci Zehra Doğan’a Uluslararası 2018 Gazetecilikte Cesaret Ödülü verildi

 Tutuklu gazeteci Zehra Doğan, Uluslararası Kadınların Medya Vakfı'nın  (IWMF), 2018 Gazetecilikte Cesaret Ödülü'nü aldı. Doğan'ın ödülü, temsili olarak verildi.

Nusaybin ve Cizre gibi çatışmalı bölgelerden geçtiği haberler nedeniyle Uluslararası Kadınların Medya Vakfı'nın  (IWMF), 2018 Gazetecilikte Cesaret Ödülü'ne layık gördüğü ve 20 tututuklu kadın ile birlikte dün Diyarbakır'dan Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi'ne sürgün edildiği öğrenilen gazeteci, ressam Zehra Doğan'ın ödülü dün düzenlenen törenle verildi. JinNews’in haberine göre; törende Zehra'nın cezaevinde telefon görüşmesinde kaydedilen ses kaydı ile yapılan videosu katılımcılara izletildi. Ödül, Zehra cezaevinde tutulduğu için temsili olarak takdim edildi.   

 Bu yıl diğer kazananları ise Libya'da köle pazarında satılan mültecileri görüntüleyen CNN Sudan Muhabiri Nima Elbagir, uyuşturucu ticareti üzerine haberleri nedeniyle tehdit gören Meksika'daki ZETA gazetesinin Yazı İşleri Müdürü Rosairo Mosso Castro ve Venezuela'daki protestoları görüntüleyen ABD'li foto muhabiri Meridith Kohut oldu. Ödül töreninin ikincisi ise Kasım başında Washington DC'de düzenlenecek.

 Ödül Türkiye'de ilk defa Ayşe Önal'a verilmişti

IWMF'in 1990 yılından beri dağıttığı ödülün bu yıl Zehra'ya verilmesi ile ikinci defa Türkiye'den bir kadın gazeteci almış oldu. 1996 yılında ilk ödülü alan Ayşe Önal ise "mafya-devlet ilişkisi" ve PKK ile çatışmalar gibi konulardaki haberlerle ödülü kazanmıştı.