Ukrayna duyurdu: Wagner, geri döndü

Ukrayna, Rus paralı asker şirketi Wagner'in eski savaşçılarının Donetsk Oblastı'ndaki Bahmut'a geri döndüğünü duyurdu.

Ukrayna duyurdu: Wagner, geri döndü
Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Doğu Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Sergey Çerevatıy, dün yaptığı açıklamada eski Wagner savaşçılarının Bahmut'a döndüğünü ve Rusya Savunma Bakanlığı'na bağlı faaliyet gösterdiklerini savundu.
 
Çerevatıy, ABD'nin önde gelen medya kuruluşlarından CNN'e bu savaşçılardan "birkaç yüz tanesinin Doğu cephesindeki farklı bölgelerde olduğunu" söyledi.
 
Bahmut cephesinde görev yapan ve kimliğini paylaşmayan Ukraynalı bir drone operatörü de "Wagner burada. Geri döndüler. Komutanlarını hızlıca değiştirip geri geldiler" dedi.
 
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin danışmanlarından Mihalyo Podolyak ise Twitter'daki açıklamasında, Wagner savaşçılarının Rusya Savunma Bakanlığı'yla anlaşma imzalayarak göreve döndüğünü savundu. Podolyak, bu askerlerin "Rusya'nın Bahmut cephesinde darbe alan savunmasını sağlamlaştırmak amacıyla görevlendirildiğini" öne sürdü. 
 
Öte yandan Zelenski'nin danışmanı, bunun savaşta önemli değişiklik yaratmayacağını savunarak, "Unutmayın, Wagner şirketi diye bir şey artık yok" ifadelerini kullandı. 
 
Güney cephesindeki karşı saldırıyı yöneten Ukraynalı komutan Aleksandr Tarnavski de geçen hafta Wagner savaşçılarının "dağınık biçimde" karşılarına çıktığını söylemişti.
 
CNN, toplamda kaç Wagner savaşçısının cephede görev yaptığının tespit edilemediğini aktardı.

 

Independent Türkçe