Ukraynalı esirleri taşıyan Rus uçağı düştü

Rusya Savunma Bakanlığı, takas edilmesi planlanan 65 Ukraynalı savaş esirini de taşıyan Il-76 kargo uçağının Belgorod Bölgesi'nde düştüğünü duyurdu.

Ukraynalı esirleri taşıyan Rus uçağı düştü
Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre takasa götürülen 65 Ukraynalı asker, 6 mürettebat ve 3 refakatçinin bulunduğu Il-76 kargo uçağı Rusya-Ukrayna sınırındaki Belgorod Bölgesi'nde henüz bilinmeyen bir nedenle irtifa kaybederek çakıldı.
 
Bakanlık, Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'ne bağlı bir komisyonun kazanın nedenlerini belirlemek üzere uçağın düştüğü yere intikal ettiğini bildirdi.
 
Bakanlıktan yayımlanan yazılı açıklamada, “24 Ocak günü Moskova saatiyle 11.00 sularında bir IL-76 uçağı Belgorod bölgesinde düşmüş olup, uçakta Ukrayna tarafı ile takas için Belgorod bölgesine nakledilen 65 esir Ukrayna askeriyle uçağın 6 mürettebatı ve 3 refakatçinin bulunduğu bilinmektedir” dendi.
 
Rus Hava Kuvvetleri'nden bir komisyon, kazanın nedenlerini belirlemek üzere uçağın düştüğü yere uçtuğunun altını çizen Savunma Bakanlığı, olayla ilgilisoruşturma başlatıldığını aktardı.
 
Bölgenin acil servis temsilcilerinden alınan bilgiye göre ambulans ekiplerinin Koroça bölgesinde uçağın düştüğü yere doğru yola çıktığı belirlendi.
 
Bu sabah saatlerinde Belgorod yakınlarındaki Blijney köyünde bir Ukrayna insansız hava aracının (İHA) engellendiğini açıklayan Belgorod Bölge Valisi Vyaçeslav Gladkov, Telegram kanalındaki mesajında, bölgede Ukrayna ordusu tarafından füze tehdidi hakkında bir uyarı yayınlandığını paylaşmıştı.
 
Uçağı füzeler mi düşürdü?
 
Sputnik'in aktardığına göre, Belgorod Bölge Valisi Vyaçeslav Gladkov bu sabah saatlerinde, Belgorod yakınlarındaki Blijney köyünde bir Ukrayna insansız hava aracının (İHA) engellendiğini açıklamıştı. Gladkov, Telegram kanalındaki mesajında, bölgede Ukrayna ordusu tarafından füze tehdidi hakkında bir uyarı yayınlandığını paylaşmıştı.