Uluslararası ilişkiler uzmanı: Biden döneminde ABD'nin Kurdistan ile ilişkileri daha iyi olacak

Joe Biden’in ABD’nin yeni başkanı seçilmesi Kürt kamuoyunda sevinçle karşılandı. Joe Biden’in Kürtlere ilişkin açıklamaları ABD’nin Kürtlerin hakları konusunda tavrının Kürtler lehine değişmesi yönünde umutları arttırdı.

Uluslararası ilişkiler uzmanı: Biden döneminde ABD'nin Kurdistan ile ilişkileri daha iyi olacak

Uluslararası ilişkiler uzmanı Aras Ebdullah ABD’nin yeni başkanı Joe Biden ile Başkan Barzani’nin iyi ilişkilerin olduğunu, Biden döneminde Kürdistan Bölgesi ile ABD arasındaki ilişkilerin Trump dönemine göre daha iyi olacağının tahmin edildiğini söyledi.

Dün resmi olmayan sonuçlara göre 59’uncu ABD Başkanlık seçiminde Demokratların adayı Joe Biden 46’ıncı başkan seçildi.

Biden’ın seçilmesiyle ABD ile Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkileri BasNews’e değerlendiren uluslararası ilişkiler uzmanı Aras Ebdullah, Joe Biden’ın Demokratların stratejisti ve siyasi uzmanı olarak tanındığını belirterek, Irak’ın 3’e bölünmesi gerektiğini sözlerini hatırlatarak “Biden’ın aynı zamanda Başkan Barzani ile  yakın dostluğu var” yorumunda bulundu.

Aras Ebdullah sözlerini şöyle sürdürdü: “Elbette başkan seçildiği için Biden’ın bazı protokol engelleri olacaktır. Biden belki bazı konularda önceki gibi açık konuşamayacak. Ancak Biden döneminde ABD’nin Kürtler ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkileri Trump dönemine göre çok daha iyi olacaktır.”