UMH'den, Fransız yazar Levy'nin Misrata ziyaretine soruşturma talebi

UMH'den, Fransız yazar Levy'nin Misrata ziyaretine soruşturma talebi

Trablus merkezli Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’ (UMH) Fransız yazar Bernard Henri Levy'in, Misrata ziyaretine ilişkin soruşturma başlattığını açıkladı.

Trablus merkezli  Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Halid el-Mişri, Fransız yazar Bernard Henri Levy'in Misrata'yı ziyaret etmesiyle ilgili soruşturma talebinde bulundu.

Mişri açıklamada, "Levy'in, Fransa'nın Hafter güçlerine destek verdiği bir dönemde Misrata'ya girişine izin verilmesine şaşırdık. Yetkili makamlardan bu ziyaretle ve ziyaret davetini yapanlarla ilgili soruşturma açılmasını istiyorum." ifadesini kullandı.

Açıklamada, ziyarete ilişkin tüm ayrıntıların ve gerçeklerin ortaya çıkarılacağı, devletin kanunlarına ve yasalarına aykırı kabul edilen bu fiile karışanlar hakkında kararlı yasal icraatların yerine getirileceği kaydedildi.

Askeri bir yetkili yaptığı açıklamada, Batı Bölgesi'ne bağlı ortak operasyon gücünün, Levy'in Terhune kentini ziyaret etmesine engel olmak için kent'e doğru ilerlediğini söyledi.

Söz konusu yetkili, Fransız yazar Levy'in, üst makamlardan onay gelmediği için Terhune'ye girişine izin verilmediğini bildirdi.