Urfa valisi, Şenyaşar Ailesi'ne adliye bahçesini yasakladı

Urfa Valisi, Adalet Nöbeti tutan Şenyaşar ailesinin adliye binasının bahçesine girmesini yasakladı.

Urfa valisi, Şenyaşar Ailesi'ne adliye bahçesini yasakladı

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti, 518’inci gününe girdi. Anne ve oğlu, erken saatlerde Suruç ilçesinde bulunan evlerinden Urfa Adliyesi önüne geldi.

Aile Engelleniyor

Nöbeti, Urfa Adliyesi girişinde yer alan merdivenlerde başlatmak isteyen anne ve oğluna polisler engel oldu.

Urfa Valiliği’nin talimatı ile “Kamu binalarının önünde eylem yapmak yasak” diyerek aileyi adliye binası bahçesine almayan polisler, nöbet için Urfa Adliyesi binası önünde yer alan beton bariyerlerin olduğu “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alanı işaret etti.

Emine Şenyaşar, engellemeye tepki göstererek “Bizi engelleyeceğinize gidin katilleri bulun, ellerini kollarını sallayarak Suruç’ta geziyorlar” dedi.

Aile engellemeye karşı “Biz adalet istiyoruz, güneşin altında kalsak da adalet istemeye devam edeceğiz” diyerek, 40 derece sıcakta güneşin altında nöbeti “Şenyaşar ailesi adalet köşesi”nde başlattı.

Katliamda yaşamını yitiren Şenyaşar ailesi fertlerinin fotoğraflarının yer aldığı “Herkes için adalet” yazılı pankart ve “Adalet sağlamayan savcılar tatilde adalet nöbetimiz 518’inci gününde” yazılı döviz ile katliam günü yaralıları taşırken saldırıya uğrayan ambulansın fotoğraflarını bariyerlere asan anne ve oğlu, adliyeye yolu düşen yurttaş ve avukatlara maruz kaldıkları katliam ve verdikleri adalet mücadelesini anlatıyor.