Xakurke alanında HPG ile TSK arasında şiddetli çatışmalar

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) havadan ve karadan Kürdistan Bölgesi Xakurke alanına yönelik başlattığı operasyon Lolan ve Şekîf bölgelerinde yoğunlaşırken, TSK güçleri ile HPG gerillaları arasında bölgeden yer yer sıcak çatışmaların yaşandığı bilgisi geliyor.

Xakurke alanında HPG ile TSK arasında şiddetli çatışmalar

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) havadan ve karadan Kürdistan Bölgesi Xakurke alanına yönelik başlattığı operasyon Lolan ve Şekîf bölgelerinde yoğunlaşırken, TSK güçleri ile HPG gerillaları arasında bölgeden sıcak çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Türk Ordusu bugün başlattığı operasyon kapsamında sabah saatlerinde helikopterlerle Şekîf ve Evdilkofî dağlarına çok sayıda asker indirdi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, korucuların da eşlik ettiği büyük bir güçle bölgeye intikal eden Türk Ordusu, bölgeyi bombalayan ve ateş altına alan savaş uçakları ve helikopterlerle destekleniyor.

TSK güçlerinin Şekîf, Evdilkofî, Lêlkanê ve Xakurkê bölgelerini ablukaya almak istediğini belirtilirken, bölgede Türk Ordu unsurları ile HPG gerillaları arasında çatışmaların da yaşandığı ifade ediliyor.

Savaş uçaklarının bu sabah Binarê Qendil’e bağlı Kunekotri ve Bêrmeke köylerini bombaladığı bildirildi.

Kurdistan Bölgesi'nde iki köy bombalandı

Türk savaş uçaklarının bugün sabah saatlerinde Binarê Qendil’e bağlı Kunekotri ve Bêrmeke köylerini bombaladığı bildirildi. Rojnews'te yer alan habere göre yapılan hava saldırısına ilişkin detaylı bilgilere ulaşılamadı.