‘Yeniden Refah oyları bölerse, DEM Parti sıyrılarak Urfa’yı kazanır'

Kulis yazısı kaleme alan Sayın, “AK Parti’nin yeniden aday gösterdiği Zeynel Abidin Beyazgül’ün 5 yıl önce seçimi yaklaşık 500 bin oyla aldığına dikkat çeken iktidar partisi kaynakları, Gülpınar’ın seçimi kazanamayacağını ancak yaklaşık 150 bin oy alması halinde DEM Parti’nin aradan sıyrılarak seçimi kazanabileceğini, bu nedenle endişeli olduklarını söylüyor” ifadelerine yer verdi.

‘Yeniden Refah oyları bölerse, DEM Parti sıyrılarak Urfa’yı kazanır'

BBC Türkçe’den Ayşe Sayın, 31 Mart seçimlerine dair kulis haberi kaleme aldı.

Sayın, kritik olarak görülen İstanbul için iktidar kulislerinde en çok “başa baş” yorumu yapıldığını kaydederek “CHP’de ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘taban ittifakı’ ile seçimin kazanılacağı hesabı yapılıyor. İktidar ve muhalefet kulislerinde Antalya, Hatay, Eskişehir, Siirt, Şanlıurfa, Balıkesir, Nevşehir, Ordu, el değiştirmesi olası iller arasında gösteriliyor” cümlelerine yer verdi.

“Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) İstanbul’da seçim sonuçlarına etkisinin sınırlı olacağı savunulurken, daha küçük yerlerde bu partinin ‘oy bölerek AK Parti’ye seçim kaybettirebileceği’ endişesi dile getiriliyor” değerlendirmesini paylaşan Sayın, Urfa’da DEM Parti’nin adayının kazanma ihtimalini dile getirdi.

YRP'nin eski AK Parti milletvekili Kasım Gülpınar’ı aday gösterdiğini hatırlatan Sayın, “AK Parti’nin yeniden aday gösterdiği Zeynel Abidin Beyazgül’ün 5 yıl önce seçimi yaklaşık 500 bin oyla aldığına dikkat çeken iktidar partisi kaynakları, Gülpınar’ın seçimi kazanamayacağını ancak yaklaşık 150 bin oy alması halinde DEM Parti’nin aradan sıyrılarak seçimi kazanabileceğini, bu nedenle endişeli olduklarını söylüyor” ifadelerine yer verdi.

DEM Parti’nin Urfa Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı olarak Gülşen Özer ve Celaledin Erkmen’i açıklamıştı.