YPG ile ÖSO arasında çatışmalar

YPG ile ÖSO arasında çatışmalar

Afrin ve Azez’e sınır olan Tel Rıfat bölgesinde YPG ile Türkiye destekli ÖSO unsurları arasında yer yer çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Türkiye ile ABD arasında güvenli bölge kurma çalışmalarının sürdüğü Fırat’ın doğusuna denk gelen sınır hattında da, tüm tarafların hem askeri hem de sivil hareketlilik yaşanıyor.

Yerel kaynaklar, TSK son bir hafta içinde İdlib’e ikinci kez askeri konvoy gönderdi. Zırhlı araçlar ve ambulanslardan oluşan askeri konvoyun güzergâhının İdlib’in güneyinde Maarat El Numan yakınlarındaki Maarat Hitat’taki geçici üs bölgesi olduğu öğrenildi.

Akçakale yakınlarına sağlık ve AFAD ekiplerinin sevk edilmesi dikkat çekti. Olası bir operasyon hazırlığının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

TSK, 19 Ağustos’ta Morik’e giden takviye gücün havadan saldırıya uğraması sonrası Maarat Hitat yakınlarında konuşlanmıştı. TSK aynı bölge ile İdlib’in kuzeyindeki gözlem kulelerini takviye amacıyla geçen hafta da büyük bir konvoy göndermişti. Rejim güçleri ise önceki gün Maarat Hitat’ta TSK’nın geçici üslendiği yerin uzağında El Nusra’ya ait mevzileri vurmuştu.