YSK'den Siverek ve Halfeti kararı: Seçimlerin yenilenmesi iptal edildi

Urfa'nın Siverek ve Halfeti ilçelerinde seçimlerin yenilenmesine dair alınan kararların Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından kaldırıldığı bildirildi.

YSK'den Siverek ve Halfeti kararı: Seçimlerin yenilenmesi iptal edildi

YSK, yerel seçimlere yönelik yapılan itirazları görüşmeye devam ederken, Urfa İl Seçim Kurulu da Halfeti ve Siverek'te belediye başkanlığı seçimlerinin yenilenmesine yönelik kararlara yapılan itirazları ele aldı.

YSK, her iki ilçede seçimlerini yenilenmesine ilişkin kararları kaldırdı.

Siverek’te, 31 Mart mahalli idareler genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) adayı Ali Murat Bucak yüzde 40,23 oy almış seçimi, Yeniden Refah Partisi (YRP) adayı Hasan İzol yüzde 40,17 oy oranıyla kazanmıştı. AK Parti seçim sonucuna itiraz etmiş, Urfa İl Seçim Kurulu ise seçimin yenilenmesine karar vermişti.

Halfeti de ise Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) adayı Mehmet Karayılan oyların yüzde 39,45'ini almış, AK Parti'nin adayı Şeref Albayrak ise yüzde 34,97 oyla ikinci sırada kalmıştı. YSK Halfeti de seçimin yenilenmesine ilişkin İl Seçim Kurulu'nun aldığı kararı da kaldırdı.

YRP Siverek Belediye Başkan Adayı Hasan İzol, yaptığı açıklamada, "Biz de haberlerde okuduk. Herhangi resmi bir tebliğ elimize ulaşmadı. Adliyeden, Seçim Kurulu'ndan aranmadık. Haberlerde AK Parti'ye tekrar verildiği aktarıldı. Biz de bu yönde haber aldık ama bizde karar bu ise tekrar itiraz edeceğiz." dedi. 

Siverek AK Parti ilçe Başkanı Nedim Lale de "Biz Yüksek Seçim Kurulu'na itirazda bulunduk, kurul da bu yönde karar vermiş. Resmi bir açıklama biz almadık medyadan öğrendik durumu. Ama dediğim gibi, bize resmi bir şekilde tebliğ edilmedikçe biz açıklama yapamıyoruz." açıklamasında bulundu.