YSP Diyarbakır Milletvekili Kamaç: Önceliğimiz Kürdi ittifak olacak

İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA) Genel Başkanı ve Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Kamaç, yerel seçimlerde CHP ile ittifak kurup kurmayacaklarına dair “Şu anda halkın talebi ve bizim de masamızda olan şey bütün illerde kendi adaylarımızla seçime girmek. Ancak seçim zamanında yani durumlar ortaya çıkarsa bunları da değerlendiririz. O nedenle şu anda kesin bir şey belirtemeyiz” dedi.

YSP Diyarbakır Milletvekili Kamaç: Önceliğimiz Kürdi ittifak olacak

Kamaç “Türkiye'de siyaset ittifaksız olmuyor artık. Bundan dolayı da özellikle başlarken Kürdi ittifakın oluşmasını isteriz” dedi.

Rûdaw canlı yayınına katılan Kamaç, Yesil Sol Parti’de beklenen ”değişim”in ne olduğunu anlattı ve yeni anayasa müzakereleri için iktidar partisine kapılarının açık olduğunu sözlerine ekledi.

Mehmet Kamaç, Yeşil Sol Parti'nin yeni dönemde hangi politikalarda değişiklik yapmak istediğine dair, “Seçimlerden sonra yeni bir süreç başladı bizim için. Bugün geleceğin inşası için köklü bir süreç devam ediyor. Konferanslarla, toplantılarla yine kendi hiç tartışmalarımız ile bu süreç devam ediyor. Bunun dışında 15 Ekim'de Yeşil Sol Parti (YSP) kongresini yapacak. Kongrede YSP'nin adı değişecek. Partinin başkanları seçilecek. O zamana kadar ki önemli gündemimiz kongre üzerine olacak” diye konuştu.

“Türkiye'de siyaset ittifaksız olmuyor artık”

Kamaç, Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimlerde ittifak kurup kurmayacakları, şimdiden taraflarla görüşüp görüşmedikleri hakkında ise, “Türkiye'de siyaset ittifaksız olmuyor artık. Bundan dolayı da özellikle başlarken Kürdi ittifakın oluşmasını isteriz. Bunun dışında Türkiye'nin batısında geniş bir demokratik siyaset oluşması gerektiğini söylüyoruz. Geleceğe yönelik barışçıl özgürlükçü bir ittifak kurulmalıdır. Olabildiğince geniş bir ittifakın kurulması için çalışacağız. Bu konuda süreç içerisinde bazı tartışmalar da yapıldı. Orada da geniş bir ittifak oluşturma konusunda görüş birliğine varıldı” dedi.

CHP ile ittifak kurulacak mı?

Mehmet Kamaç yerel seçimlerde bazı ilerde CHP ile ittifak kurulup kurulmayacağı konusunda ise şunları söyledi:

“Yeni dönemde eğer bir şey inşa edilecekse bu halkın görüşlerine göre olacak. Halkın beklentilerine fikirlerine göre hareket edeceğiz. Halkın önerileri, eleştirileri neyse biz ona göre hareket edeceğiz. Şu anda halkın talebi ve bizim de masamızda olan şey bütün illerde kendi adaylarımızla seçime girmek. Şimdilik durumumuz budur ancak, seçim zamanında yani durumlar ortaya çıkarsa bunları da değerlendiririz. O nedenle şu anda net bir şekilde, kesin bir şekilde bir şey belirtemeyiz.”

Kamaç, iktidar partisine yeni anayasa müzakereleri için kapılarının açık olduğunu belirterek, “Türkiye'de her şey mümkün. Biz iktidarla da konuşulabilir görüşülebilir demişiz. Ancak bunun temelinin oluşturulması gerekiyor. Türkiye'de gündem sadece seçim değil. Anayasa, yeni anayasa meselesi de gündemde. Yeni bir anayasanın yapılması ve bunun müzakerleri için kapımız açık” diye konuştu.