Yunanistan'da orman yangını: Aralarında Kürtlerin de olduğu 26 yanmış ceset bulundu

Avrupa'dan Dönen Mülteciler Derneği Temsilcisi Peşrew Abdullah Yunanistan’daki yangın felaketinde 26 mültecinin yanmış cesedine ulaşıldığını belirterek “Bunlardan bazılarının Kürt olduğunu tahmin ediyoruz” dedi. Abdullah ayrıca Yunanistan’a giriş yapan 250 mültecinin de yangında mahsur kaldığını söyledi.

Yunanistan'da orman yangını: Aralarında Kürtlerin de olduğu 26 yanmış ceset bulundu

Yunanistan'da yangınların devam ettiği  Batı Trakya bölgesindeki Evros vileyetinin başkenti Aleksandrapolis’e bağlı Meriç Bölgesi'ndeki ormanlık alanda 18 kişinin cesedi bulundu. Yunan devlet kanalı ölenlerin göçmen olduğunu duyurdu.

"26 yanmış mülteci cesedi bulundu"

Avrupa'dan Dönen Mülteciler Derneği Temsilcisi bu sayının 26 olduğunu ve cesetlerden bazılarının Kürtlere ait olabileceğini belirtti. Temsilci ayrıca bir bölgede mahsur kalan 250 mülteciye de ulaşmaya çalıştıklarını kaydetti.

Rûdaw’a konuşan Avrupa'dan Dönen Mülteciler Derneği Temsilcisi Peşrew Abdullah, “Yunanistan’ın kuzey doğusundaki Aleksandrapol kentinin Türkiye sınırına yakın bölgesindeki yangını söndürme çalışmaları esnasında 26 yanık ceset bulundu. İlk edinilen bilgilere göre, bu cesetlerden bazıları Kürtlere ait” dedi.

Peşrew Abdullah cesetlerin bazılarının Kürtlere ait olduğundan emin olduklarını belirterek, “Ancak hangi parçanın Kürtleri olduğu konusunda net değiliz. Rojavalı ya da Güney Kürdistanlı olabilirler. Vücutlarının büyük kısmı yandığı için cesetler tanınmayacak durumda” ifadelerini kullandı.

"Kürtlerin de aralarında olduğu 250 mülteci mahsur kaldı"

Öte yandan 250 mülteci yangının ortasında mahsur kaldığını belirten Peşrew Abdullah, “Bir kısmının Kürt olan 250 mülteci Yunanistan’ın kuzey doğusunda şu an mahsur kalmış durumda. Onların kurtarılması için çalışıyoruz” dedi.

Avrupa'dan Dönen Mülteciler Derneği Temsilcisi Peşrew Abdullah, 800 kişilikl bir mülteci kampının da boşaltılacağını belirterek “Hükümet, aralarında Kürtlerin de olduğu bu kampı yangın tehlikesi nedeniyle boşaltılmasını kararlaştırdı” şeklinde konuştu.

Öte yandan Yunanistan Meteoroloji Müdürlüğü, önümüzdeki Cuma gününe kadar ülkede sıcak ve kuru havanın devam edeceği dolayısıyla yangının daha da büyümesi tehdidi konusunda uyardı.

Edinilen bilgilere göre bu yılın başından 5 Ağustos tarihine kadar Yunanistan’da çıkan yangınlarda 43 bin ormanlık alan yandı. Bu oran 2022’deki orman yangınında yanan ormanlık alanın iki katı büyüklüğündeki bir alana tekabül ediyor.

Meriç Nehri'ne yakın bölgedeki yangında iki adacıkta toplam 250 göçmenin mahsur kaldığı ve kurtarılmaları için ‘Alarmphone’a video göndererek yardım istedikleri belirtiliyor.