Zap-Avaşin'de çatışmalar sürüyor; 1 asker hayatını kaybetti, 1 asker yaralı

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Zap-Avaşin’de yürütülen “Pençe-Kilit” operasyonunda bölgesinde bir askerin hayatını kaybettiğini, 1 askerin de yaralandığını duyurdu.

Zap-Avaşin'de çatışmalar sürüyor; 1 asker hayatını kaybetti, 1 asker yaralı

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Kürdistan Bölgesi toprakları içerisinde sürdürülen “Pençe-Kilit” operasyonda, 11 Ocak 2024 tarihinde, PKK’lilerce düzenlenen taciz ve sızma girişimi neticesinde Piyade Uzman Çavuş Samet Aslan’ın hayatını kaybettiği belirtildi.

Ayrıca bir askerin de yaralandığı bilgisine yer verilen açıklamada, yaralı askerin derhal hastaneye sevk edilerek tedavisine başlandığı kaydedildi.

TSK'nin Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki operasyonları

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 28 Mayıs 2019'da, Erbil’in Soran ilçesi sınırları içerisinde bulunan Hakurk bölgesinde PKK’ye yönelik “Pençe” adıyla operasyon başlatıldığını duyurdu.

Bir yıl sonra ise 17 Haziran 2020’de Duhok’un Zaho ilçesi sınırında bulunan Haftanin'de “Pençe Kaplan” adıyla karadan operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında TSK unsurları sınırdan kilometrelerce içeri geçip üs kurdu.

Ardından TSK 23 Nisan 2021’de Duhok’un Amedi ilçesi sınırları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan’da “Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım” adıyla yeni operasyon başlatıldı.

TSK, 17 Nisan 2022'de Duhok’un Amedi ilçesi sınırları içerisindeki Zap, Avaşin-Basyan’da “Pençe-Kilit” adıyla operasyonlarda yeni bir aşamaya geçildiğini bildirdi.