14 yaşındaki kız çocuğu kaçırıldı, cinsel istismara maruz kaldı

Efrin'in Cinderes ilçesinde 14 yaşındaki bir kız çocuğu silahlı grup üyelerinin cinsel istismarına uğradı.

14 yaşındaki kız çocuğu kaçırıldı, cinsel istismara maruz kaldı

Efrin  İnsan Hakları Örgütü, Rojava’nın Efrin kentine bağlı Cinderes ilçesinde 14 yaşındaki bir kız çocuğunun silahlı kişilerce evinden kaçırıldığını duyurdu.

Örgütün açıklamasına göre 14 yaşındaki kız çocuğu  Til Silor köyündeki evinde Efrin Yerel Meclisi çalışanı Nasır Bustani ve oğlu Zekariya Bustani tarafından silah zoruyla kaçırıldı.

Kaçırılma esnasında Efrin’deki silahlı gruplardan  Emşat Grubu komutanı Enes Al-Hamdo'nun da bu insanlara yardım ettiği bilgisi verildi.

Açıklamanın devamında Efrin İnsan Hakları Örgütü, bu kişilerin çocuğu Nasir Bustani'nin evine götürdüklerini ve burada oğlu Zakeriya'nın 14 yaşındaki kıza silah tehdidiyle cinsel istismarda bulunduğu ifade edildi.

Örgüte göre, cinsel istismara uğrayan kız çocuğu, tecavüzcüsü ile evlenmesi için bazı belgeleri imzalamaya zorlandı.

İstismara uğrayan çocuğun ailesinin de tehdit edildiği kaydedildi.

Efrin İnsan Hakları’nın aktardığına göre, saldırıya uğrayan kız çocuğu ve ailesinin silahlı grupların tehdidi altında olduğu belirtildi.

Türkiye "Zeytin Dalı" isimli harekatı, 20 Ocak 2018'de silahlı grupların katılımıyla başlatmıştı. Aynı yıl 18 Mart'ta, 58 gün süren çatışma ve bombardımanın ardından Efrin, Türkiye’nin denetimine girdi ve o günden beri bölgede yağun insan hakları ihlalleri görülüyor.

Son 5 yılda bu güçler 300 binden fazla Kürt kendi yerlerinden sürüldü, ağaçlarına, arazilerine, mallarına el konuldu. Onlarca kişi fidye amaçlı kaçırıldı, işkence gördü bir kısmı ise hayatını kaybetti.