Rojava'dan Rusya'ya Türkiye'nin SİHA saldırılarını durdurma çağrısı

Rojava Özerk Yönetimi, Türk SİHA saldırılarını durdurması için Rusya’ya çağrı yaptı.

Rojava'dan Rusya'ya Türkiye'nin SİHA saldırılarını durdurma çağrısı

Son dönemde Rojava’da HSD ve Özerk Yönetim üyelerine yönelik Türk SİHA’larının düzenlediği saldırılara ilişkin Rojava yönetiminden bir açıklama geldi.

Kuzey ve Doğu Suriye(Rojava Kürdistanı) Özerk Yönetimi,  Türkiye’nin bölgeye dönük saldırılarına ilişkin açıklama yaparak, Rusya’ya saldırılara karşı derhal tutum alması çağrısı yaptı.

Açıklamada şu ifadeler kaydedildi: “Türk devleti, işgal projesini genişletmek amacıyla Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine dönük saldırılarını arttırdı. Bu bölgeler hem kendisini hem de dünyayı DAİŞ ve şiddet yanlısı radikal gruplara karşı savundu. Türk devleti bu saldırılarla uluslararası bütün anlaşmaları ve değerleri ihlal ediyor.

Türk devletinin Minbic, Til Temir ve Qamişlo’ya dönük saldırıları bölgelerimizin güvenliğini bozma niyetini ortaya çıkarıyor. Türk devleti aynı zamanda bu saldırılarla IŞİD’e bir daha dönüş imkânı sağlamak istiyor.

Uluslararası hukuk kurumlarına, Uluslararası Koalisyona ve bölgede garantör güç olan Rusya’ya, Türk devletinin bilinçli saldırılarına karşı derhal tutum alması çağrısı yapıyoruz. Bu saldırıların Suriye krizini derinleştirdiğini, işgal projelerini ilerlettiğini ve bölgeyi parçalamaya doğru götürdüğünü belirttik. Öte yandan bu saldırılar IŞİD’in bölgesel ve uluslararası alana dönüşünün tehdididir. Türk devleti bu saldırılarla IŞİD’e geri dönüş zemini hazırlamaya çalışıyor. Saldırılar aynı zamanda Suriye’nin birliğine karşı da yapılmaktadır. Şam hükümetinin, Suriye’nin egemenliğine dönük olan bu saldırılara karşı tutumunu netleştirmesini gerekir.”