20 maçın 1'inden beraber 19'undan galip ayrılan 1955 Batmanspor Kadın Futbol Takımı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bölgesel Amatör Ligi 1. Grupta mücadele eden 1955 Batmanspor, Batman Belediyesi'ne kayyım atandıktan sonra, kulübün adını değiştirdi. Yaptığı 20 maçın 19'undan galip birinden berabere ayrılan bir takım çıkarmış olan kulübün Başkanı Hürriyet Kaytar, Batman Belediyesi'ne atanan kayyımın, belediye tarafından 1955 Batmanspor'a ayrılan destek bütçesinin verilmesi için şart koştuğunu söylüyor.

20 maçın 1'inden beraber 19'undan galip ayrılan 1955 Batmanspor Kadın Futbol Takımı

Kaytar, "Kulübümüzün ismi daha önce 1955 Batman Belediyespor idi. Bütçesi belediyemiz tarafından karşılanıyordu. Daha sonra belediyeye atanan kayyum, 'Yöneticiler istifa edip takımı bize verirseniz finansman desteği vereceğiz' şartını koştu” diyor. Kaytar, kendi belediye başkanlığı döneminde, Batmanlı bazı iş adamlarının da kulüplerine yardım ettiklerini ifade ederek, kayyumdan sonra siyasi kaygılarından dolayı yardımların kesildiğini belirtiyor. Ancak Kaytar, maddi yetersizliklere rağmen 1955 Batmanspor Kadın Futbol Takımı'nın kadınlar 3'üncü liginde şampiyonluğa doğru gittiğini söylüyor. 1955 Batmanspor Kadın Futbol Takımı, Kadın Futbol 3.Lig 8. Grup'ta mücadele ediyor ve bugüne kadar çıktığı 20 maçtan 1 beraberlik, 19 galibiyet almış Türkiye'nin en fazla gol atan ikinci kadın takımı.

"Sadece halkın takımı…”

Takım Antrenörü Yusuf Altun ise şöyle konuşuyor: "Batman Belediyesi ile artık hiçbir ilgilimiz yok. Daha önce seçilmişlerle yolumuza devam ediyoruz. Kayyım atandıktan sonra, takımımıza destek vermesi için şart koştu. Takımdaki mevcut yönetimin istifa etmesi ve takımın komple kendisine teslim etmemizi istedi. Biz de kabul etmedik. Onlar da ekonomik destek vermedi bize.”

Kayyım atandıktan sonra belediye ile bütün bağlantılarını kestiklerini aktaran Altun, takımın yaşadığı maddi sıkıntıları şu sözlerle ifade ediyor: "Sadece halkın takımı olarak ligde devam etme kararı aldık. Bu süreç olumsuz etkiledi bizi. Çünkü 1955 Belediyespor olarak maddi gücümüzü belediyeden alıyorduk. Maaş konusunda sıkıntılar yaşadık. Maaşlarımızı zamanında ödeyemedik. Umarım Batman'daki STK'lar bize destek olurlar. Kayyım takımı tamamen kendilerine vermemizi istedi. 'Öbür türlü asla destek vermeyeceklerini söylediler. Ancak mevcut yönetimimiz bu teklifi kabul etmedi. Biz kayyımdan destek almıyoruz, halkımızdan destek bekliyoruz.”

"Masa tenisinden Türkiye şampiyonluğuna”

Altun, masa tenisinde çok başarılı olduklarını ifade ederek, "Takımlarımız çok başarılı. 2016-2017 sezonu içerisinde girdikleri bütün grup maçlarında yıldız kategorisi ve genç kategorisinde hep birinci oldu. Yıldızlar tenis takımımız Mayıs ayında Tokat'ta düzenlenecek olan turnuvada Türkiye şampiyonluğu için mücadele edecek. Biz onlardan çok umutluyuz. İnşallah bu başarıyı elde edeceğiz” diyor.

"Hedefimiz 2'nci lige yükselmek”

1955 Batmanspor olarak, bütün dallarda başarılı olma hedefiyle sezona başladıklarını söyleyen Altun, "Belediyeye kayyım atanmasıyla birlikte maddi ve manevi sorunlar yaşadık. Bu süreçte de kendi işimizi yaparak iyi bir başarı elde ettik. Kadın futbol takımımızın hedefi 2'nci lige çıkıp Batman'ı en iyi şekilde temsil etmektir” şeklinde konuştu.

<img src="http://www.basnews.com/images/batmanspor5.jpg" style="height:auto; width:724px" />

En fazla gol atan 2. takım

Batman Belediyesi'nin desteğiyle 2012 yılında kurulan 1955 Batmanspor, kayyumdan önce seçilmiş yönetimle yoluna devam ediyor. Artık Batman Belediyesi ile hiçbir ilgilisi olmayan kulübün futbol takımında 71 futbolcu var. 25 erkek futbol, 25 kadın futbol, 15 kadın voleybol, 6'sı da masa tenisinde 1955 Batmanspor Kadın Voleybol takımı 2. Ligde, Kadın Futbol 3.Lig 8. Grup'ta mücadele ediyor. Kadın Futbol Takımı oynadığı 20 maçtan 1 beraberlik 19 galibiyet almış ve Türkiye'de en fazla gol atan 2. Sırada yer alıyor. Takımın Milli Masa Tenisinde de 4 yıldız sporcu var. Her yıl şampiyonluk getiren masa tenisi sporcuları, 12 Mayıs'ta Tokat'ta Türkiye Şampiyonası'na katılacak. Ayrıca alt yapı takımları ile birlikte kulübün 300'e yakın sporcusu var. Erkek futbol takımının tamamı Batmanlı gençlerden oluşuyor. Kadın futbol takımındaki 25 futbolcudan 21'i Batmanlı, 4'ü ise başka kentlerden. Voleybol, basketbol, futbol ve tenis alanında faaliyet yürüten 1955 Batmanspor'un hedefi kadın takımını 2. Lige çıkmak ve batıdaki takımlarla mücadele etmek.