25 Eylül sonrası ilk Washington-Erbil görüşmesi; Güçlü ve birleşik bir Kürdistan Bölgesi

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Dışilişkiler Sorumlusu Felah Mustafa, ABD Başkanı Donald Trump'ın IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk görüşürken, 25 Eylül 'bağımsızlık referandumu' sonrası Erbil'in Washington'a yaptığı ilk ziyaret oldu.

25 Eylül sonrası ilk Washington-Erbil görüşmesi; Güçlü ve birleşik bir Kürdistan Bölgesi

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Dışilişkiler Sorumlusu Felah Mustafa, ABD Başkanı Donald Trump'ın IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk görüşürken, 25 Eylül 'bağımsızlık referandumu' sonrası Erbil'in Washington'a yaptığı ilk ziyaret oldu.

McGurk resmi Twitter hesabından yayınladığı mesajında Washington’da Kürdistan Bölgesi Hükümeti Dış ilişkiler Sorumlusu Felah Mustafa’yı kabul ettiğini, görüşmede Kürdistan Bölgesi ve Irak’taki son gelişmelerin değerlendirildiğini açıkladı.

Görüşmeyle ilgili Twitter’da açıklama yapan McGurk, toplantıda, "Irak anayasası çerçevesinde güçlü ve birlik içindeki bir Kürdistan’ın önemi" üzerinde durduklarını söyledi.

Felah Mustafa da Twitter’dan yaptığı açıklamada, "Bu toplantı, son değişiklikleri değerlendirme ve ABD ile Kürdistan Bölgesi ilişkilerini güçlendirmeye olan bağlılığımız için iyi bir fırsattı" ifadelerini kullandı.

Daha önce ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne destek açıklamasında bulunmuş, Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların anayasal temelde çözümü için girişimlerde bulunduklarını söylemişti.

Kürdistan Bölgesi'nin 25 Eylül'deki 'bağımsızlık referandumu'nun ardından Erbil'den ilk kez üst düzey bir yetkili ABD’yi ziyaret gerçekleştirdi.