81 yaşındaki Makbule Özer cezaevine girmeyecek

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, 81 yaşındaki Makbule Özer için verilen Adli Tıp Kurumu raporlarının yeniden değerlendirilmesine karar verdi.

81 yaşındaki Makbule Özer cezaevine girmeyecek

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, 81 yaşındaki yüzde 61 engelli Makbule Özer'in tekrar cezaevine gönderilmesi ile ilgili kararını açıkladı. Başsavcılık, Makbule Özer için verilen Adli Tıp Kurumu raporlarının yeniden değerlendirilmesine karar verdi. Cezaevine girmeyecek olan Özer için ev hapsi de uygulanmayacak.

Ne olmuştu?

Van’ın Edremit ilçesinde yaşayan 81 yaşındaki Makbule Özer ile 79 yaşındaki eşi Hadi Özer, 24 Temmuz 2018'de evlerine yapılan polis baskınında çocuklarıyla birlikte gözaltına alındı. 'Terör örgütüne yardım etmek" suçlamasıyla Makbule ve Hadi Özer'e 2'şer yıl 6’şar ay hapis cezası verildi. Özer çifti 9 Mayıs 2022’de tutuklanarak Van Yüksek Güvenlikli Cezaevine konuldu

Yüzde 61 engelli raporu olan Makbule Özer için ailesi avukatları aracılığı ile adli tıp kurumuna (ATK) başvurdu. Adli Tıp 3. İhtisas Kurulu 5 Eylül 2022’de Özer'in hayatını yalnız idame ettiremeyeceği ve cezaevinde kalamayacağı yönünde karar verdi. Özer’in cezası infaz yasasına göre bir yıl ertelendi. Sürenin dolmasını ardında Adli Tıp 3. İhtisas Kurulu 1 Kasım 2023'te Makbule Özer için 'cezaevinde kalabilir' raporu verdi.