CENTCOM ve DSG’den IŞİD'e ortak operasyon

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Rojava’da düzenlenen 3 operasyonda 6 IŞİD’linin yakalandığını duyurdu.

CENTCOM ve DSG’den IŞİD'e ortak operasyon

ABD Merkez Komutanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada,  birliklerinin son kırk sekiz saat içinde Rojava’da üç helikopter saldırısı düzenlediği ve bunun sonucunda altı kişinin yakalandığı belirtildi.  Yapılan açıklamada yakalanan IŞİD’liler arasında “El-Zubaidi" olarak tanınan örgüt liderinin de yer aldığı belirtildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre, baskınların ikisi Deyrezor'da, diğeri de Haseke'de Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) iş birliğiyle gerçekleştirildi ve tutuklanan IŞİD’lilerden dördü silahlıydı.

CENTCOM, El-Zubaidi'nin "Örgütün Suriye'deki saldırılarını planlamada yer aldığına" işaret etti ve ilk değerlendirmenin bu operasyonlar sırasında "hiçbir sivilin ölmediğini veya yaralanmadığını" gösterdiğini vurguladı.

CENTCOM Komutanı Michael Kurilla da IŞİD üyelerinin tutuklanmasının "terör örgütünün istikrarı bozucu saldırılar planlama ve gerçekleştirme kabiliyetini bozacağını" vurguladı.

ABD Merkez Komutanlığı, Demokratik Suriye Güçleri ile ortak operasyonların yeniden başlamasından bu yana (16 Aralık 2022) 5 IŞİD üyesinin daha tutuklandığını duyurmuştu.

ABD Savunma Bakanlığı da, ABD güçlerinin 9 Aralık 2022 itibarıyla Rojava’da, DSG ile ortak devriyelere yeniden başladığını açıklamıştı.