Kürdistan Bayrağı gözaltıları: Timurtaş ve Pirani serbest bırakıldı

Diyarbakır’da, Kürdistan Bayrağı Günü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlik sonrası gözaltına alınan CNK Sözcüsü Jiyan Timurtaş ile CNK Üyesi Şerzan Kılıçaslan serbest bırakıldı.

Kürdistan Bayrağı gözaltıları: Timurtaş ve Pirani serbest bırakıldı

17 Aralık Kürdistan Bayrağı Günü vesilesiyle Kürdistan Bölgesi başta olmak üzere Kürtlerin yaşadığı birçok yerde kutlama ve etkinlikler düzenlendi.

Kürdistan Ulusal Gençliği (CNK) üyeleri de 17 Aralık’ta Diyarbakır Şeyh Sait Meydanı'nda Kürdistan Bayrağı Günü vesilesiyle etkinlik düzenledi.

CNK üyeleri Kürdistan Bayrağını balonlara asarak Diyarbakır semalarında uçurdu. Ayrıca bir çok binaya da Kürdistan Bayrağı asıldı.

Etkinliğin ardından polis CNK Sözcüsü Jiyan Timurtaş ve CNK Üyesi Şerzan Kılıçaslan'ı Sur İlçesinde bulunan Hasan Paşa Hanı'nda gözaltına aldı.

Timurtaş ve Kılıçaslan bugün Adliyeye sevk edildi. Adliyedeki işlemleri biten Timurtaş ve Kılıçaslan serbest bırakıldı.

Metin Pirani de serbest bırakıldı

Öte yandan Diyarbakır'da parti binasına düzenlenen polis baskını sonrasında gözaltına alınan Azadî Hareketi Genel Sekreteri Metin Pirani de serbest bırakıldı. Serbest bırakıldığını sosyal medya hesabından duyuran Pirani, "Değerli dostlar az önce 17:00 saatinde yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldım.Bu süre zarfında destek ve dayanışma içinde olan herkese teşekkür ederim. Kurdistan Bayrağı suç değildir! Ne güzel demiş şair "Dildar" Zînduwa Qet Nanewê Alakaman" dedi.