PKK’nin Peşmerge’ye pusu kuracağı aklımıza bile gelmezdi

Duhok’un Amedi ilçesine bağlı Çemanke kasabası sakinleri, PKK’nin Peşmerge’ye saldırmasını beklemediklerini söyledi. Çemankeliler gelişmelerin endişe verici olduğunu belirtti.

PKK’nin Peşmerge’ye pusu kuracağı aklımıza bile gelmezdi

Dün Çemanke’ye giden Peşmerge konvoyunun geçtiği yola PKK’liler tarafından döşenen mayın patlatıldı. Patlamanın ardından PKK’lilerce açılan ateş sonucu bir Peşmerge şehit oldu, ikisi de yaralandı.

Daha sonra olay yerine giden Zerevani güçlerine açılan ateş nedeniyle 2 Zerevani Peşmergesi daha yaralandı.

Çemanke sakinleri, yaşanan gelişmelerle ilgili görüşlerini şöyle dile getirdi:

- Bölgede yaşanan savaş ve çatışmalar bizi etkiliyor. Biz bölgemizde savaş istemiyoruz. Savaş kimsenin çıkarına değil.

- Bu durum Çemanke halkını çok etkiledi, halk endişeli. Umarız savaş ve çatışma olmaz. PKK’nin de yerleşim yerlerinden uzak durmasını istiyoruz. Peşmerge bölgelerimizi koruyor. Kardeş çatışması istemiyoruz.

- Biz PKK’den bunu beklemiyorduk. Çünkü PKK’nin gelip Peşmerge’ye pusu kuracağı aklımıza bile gelmezdi. PKK’nin bölgemizden uzak durmasını istiyoruz. Burası savaş cephesi değil, Kürdistan’dır. Kürdistan özgürdür. Bu olanların tekrar etmemesini istiyoruz.

- 37 yakınımızı Enfal’de kaybettik, 30 yakınımızı da PKK öldürdü. Gidip köprüde yolda mayın döşüyorlar, bu şekilde burada kalabilir miyiz? Ömrümüz böyle kaçmakla geçti, nereye kadar kaçacağız?

Haberin kaynağı-videosuna buradan ulaşabilirsiniz