PDSK lideri: Kürtler artık Bağdat'tan çekilmeli!

Kürdistan Demokrat Sosyalist Partisi(PDSK) Genel Sekreteri Muhamed Hacî Mahmûd, Kürt siyasi tarafların toplanarak Irak’tan çekilmesi yönünde karar alması gerektiğini söyledi. Mihemed Hacî Mehmûd, Kürdistan tüm gelirlerini Irak’a teslim etse de şovenist Arapların Kürdistan Bölgesi’nin maaşlarını ödemeyeceğini belirtti.

PDSK lideri: Kürtler artık Bağdat'tan çekilmeli!
Irak Parlamentosu, Kürt parlamenterlerin boykotuna ve yasal çoğunluk sağlanmamasına rağmen, Erbil-Bağdat arasındaki anlaşmaya aykırı olan dış borçlanma yasa tasarısını onayladı. Yasa tasarısında Kürdistan Bölgesi’ne gönderilmesi öngörülen 320 milyar dinar maaş bütçesin iptal edildi.
 
Konu hakkında yazılı bir açıklama yayımlayan PDSK Genel Sekreteri Muhamed Hacî Mahmûd, Irak Parlamentosu’ndaki Şii ve Sünni partilerin aralarındaki düşmanlığıa rağmen, birlik olup  Kürdistan Bölgesi’nin bütçesini kesme amacıyla şövenist bir karara imza attıklarını söyledi.  
 
Alınan karara sert tepki gösteren Muhamed Hacî Mahmûd sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm Kürdistan gelirleri, topraklarını  Irak’a teslim de etsek Bağdat hükümeti, Kürdistan Bölgesi’nin bütçesini ve meşru haklarını vermeye hazır değildir. Bugün Irak’taki Şii ve Sünnilerin kendi aralarındaki düşmanlık her zamankinden daha fazladır. Ancak, söz konusu Kürdistan Bölgesi’nin haklarının geri alınması ve maaşlarının kesilmesi olunca hepsi tek yürek ve tek ses oluyor.”
 
Kürt siyasi partilerin toplanarak hızla bir karara varması gerektiğini belirten PDSK Genel Sekreteri Muhamed Hacî Mahmûd, Kürdistan siyasi partilerine şu önerilerde bulundu:
 
1 – Artık Irak hükümetinden bütçe ve maaş istenmemeli.  
 
2 – Kürtler Bağdat’tan çekilmeli.
 
3 – Kürdistan Bölgesi kendi ekonomisini oluşturmak için hızla örgütlenmeli.