Başbakan Barzani:Kürdistan Referandumunu neden iptal edelim,Asıl Bağdat kararlarını iptal etmeli

Bugün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısından sonra kameraların karşısına Başbakan Neçirvan Barzani, Bağdat yönetiminin yaptığı “kandırmak” olarak niteledi. Barzani, “Kürdistan Bölgesi'nin halkını düşündüğünü söyleyen Bağdat'ın davranışlardan endişeliyiz” ifadelerini kullandı.

Başbakan Barzani:Kürdistan Referandumunu neden iptal edelim,Asıl Bağdat kararlarını iptal etmeli

Bugün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısından sonra kameraların karşısına Başbakan Neçirvan Barzani, Bağdat yönetiminin yaptığı “kandırmak” olarak niteledi. Barzani, “Kürdistan Bölgesi'nin halkını düşündüğünü söyleyen Bağdat'ın davranışlardan endişeliyiz” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi'nin, şimdi kötü bir durumda olduğuna dikkat çeken Barzani, “Vatandaşların bu konuyu anlaması çok zor. Daha önce de söylediğimiz gibi, elimizden geldiği kadar maaşları ödemeye devam edeceğiz. Ancak yapamazsak açık bir şekilde bunu halka söyleyeceğiz” diye belirtti.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı şu ifadeleri kullandı: “Sürekli Kürdistan halkını düşündüğünü söyleyen Bağdat yönetimi, en azından genel bir anlaşmaya varana kadar, bizim petrolü ihraç ederek maaşları ödememize izin vermiyor. Bu kandırmaktır. Bağdat'ın halkı kandırmasından endişe duyuyoruz.”

Irak Yüksek Federal Mahkemesi'nin “Referandumun sonuçlarının iptal edilmesi gerektiği” yönündeki kararına ilişkin, “Referandumdan sonra hiçbir şey yapmadık ki iptal edelim. Onlar elinden geleni yaptı. Onların kararları reddedilmeli. Bu yüzden onlar kararlarını iptal etmeli, özellikle parlamentodan çıkan kararlar” diye konuştu.