MSB’den Rojava’da düşürülen SİHA hakkında açıklama: ABD Uçağı İncirlik'ten Kalkmadı!

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Rojava’da, Türkiye’ye ait SİHA’yı düşüren ABD uçağının İncirlik’ten kalktığı iddiasını yalanladı.

MSB’den Rojava’da düşürülen SİHA hakkında açıklama: ABD Uçağı İncirlik'ten Kalkmadı!

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Tamamıyla spekülasyon, böyle bir durum söz konusu değil. Uçak Ürdün’den kalktı” ifadeleri yer aldı.

Türkiye, 1 Ekim'de Ankara'da düzenlenen bombalı saldırının faillerinin Rojava'dan geldiğini öne sürerek Rojava'daki alt yapıyı hedef alacağını açıklamıştır. 5 Ekim itibariyle Rojava'ya hava saldırıları düzenlemişti. Hava saldırısı için harekete geçen silahlı insansız hava araçlarından (SİHA) biri, ABD güçlerine yaklaşınca ABD savaş uçağı tarafından düşürülmüştü.

SİHA'yı düşüren savaş uçağı F-16'nın,Adana’daki ABD’ye İncirlik Üssü’nden kalktığı iddia edilmişti.

İddialar üzerine açıklama yapan MSB, "Suriye’de Türkiye’ye ait SİHA’yı düşüren ABD uçağının İncirlik’ten kalktığı iddiaları tamamıyla spekülasyon, böyle bir durum söz konusu değil. Uçak Ürdün’den kalktı" dedi.

Açıklamada 1 ile 8 Ekim tarihleri arasında Kürdistan Bölgesi toprakları ve Rojava’da 194 noktanın vurulduğu bilgisi de yer aldı.

MSB açıklamasında ayrıca, “Türk Silahlı Kuvvetleri, Cumhurbaşkanı tarafından verilecek direktifler doğrultusunda Filistin’e yardım ulaştırılması için verilecek görevleri yapmaya hazır” denildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün partisinin grup toplantısında, ABD tarafından düşürülen SİHA için, "İddialara göre, bu uçak, Türk SİHA’sını düşürmek üzere, İncirlik Üssü’nden, yani Türkiye’den havalanıyor… Üstelik, resmi kurumlardan, bir Allah’ın kulu çıkıp da, 'yok öyle bir şey' demiyor. O uçak İncirlik’ten kalktıysa ABD derhal üssü boşaltmalı” demişti.