AA: PKK'li Savaş Çelik MİT operasyonu ile Türkiye’ye getirildi

Anadolu Ajansı, Malazgirt Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın öldürülmesinden sorumlu tutulan Savaş Çelik’in, MİT’in yurt dışındaki bir operasyonuyla yakalanarak Türkiye’ye getirildiğini duyurdu.

AA: PKK'li Savaş Çelik MİT operasyonu ile Türkiye’ye getirildi

AA, son dakika haberinde, Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT), “Zerdeşt” kod adlı Savaş Çelik’i yakalayarak Türkiye’ye getirildiği bilgisini geçti.

Haberde, Çelik’in PKK’li olduğu ve Muş’un Malazgirt ilçesinde 2015’te hayatını kaybeden İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız’ın ölümünden sorumlu tutulduğu belirtildi.

Savaş Çelik’in 2015’teki eylemin ardından Suriye alanına geçerek örgütsel faaliyetlere devam ettiği bilgisine yer verilen haberde, faaliyetlerini Avrupa’da sürdürmesi için görevlendirilen Çelik’in MİT tarafından düzenlenen operasyon ile Avrupa’ya geçemeden yakalandığı aktarıldı.

Ancak konuya ilişkin PKK kaynaklarından henüz herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Malazgirt Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız, 27 Temmuz 2015’te Muş’un Malazgirt ilçesinde eşi ile birlikte aracında uğradığı silahlı saldırıda öldürülmüştü.

Saldırı ile ilgili 8’i tutuklu 12 sanık hakkında daha önce “kasten öldürmeye teşebbüs”, “kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme”, devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma” ve “örgüt üyeliği” suçlaması ile 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 30’ar yıla kadar hapis cezası istenmişti.