ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüştü

İsrail ve Gazze'de yaşanan şiddeti durdurmak için diplomatik girişimlere hız verildi. ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, bölgede yaşanan gerilimin yakın zamanda bitmesini umduğunu söyledi.

ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüştü

ABD Başkanı Jode Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden’ın Netanyahu ile görüştüğü aktarılarak Hamas ve diğer “terörist” gruplarının Kudüs ve Tel Aviv’i hedeflediği roket saldırılarını kınadığı belirtildi.

Beyaz Saray, ABD hükümetinin İsrail’in güvenliğini, kendisini ve sivilleri korumasının “meşru hakkı” olduğuna inandığını ve bu hakka destek verdiğini açıkladı.

Açıklamada, Biden’ın ABD’nin cesaretini sürdürülebilir sükunet yolunda kullandığını, Kudüs’ün dünyadaki her din için büyük önem taşıyan bir şehir ve bir barış yeri olması gerektiğini vurguladı. Açıklamada, Biden’ın Mısır, Ürdün ve Katar gibi bölgedeki diğer ülkelerle ve Filistinli yetkililer ile diplomatik görüşmelerde bulunduğu belirtildi.

Öte yandan ABD ve İsrail liderinin, ulusal güvenlik danışmanlarının katılımı ile iki ülkenin dışişleri ve savunma bakanlıkları arasında görüşmelerde bulunulması konusunda anlaştığı ifade edildi.

Beyaz Saray’ın gerilimin azaltılması için bölge ülkelerinden Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ile de temasta olduğu kaydedildi.