ABD'den Kürdistan Bölgesi'nin reform projesine destek

ABD'den Kürdistan Bölgesi'nin reform projesine destek

ABD’nin Erbil Konsolosluğu yetkilisi, Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu’nun onayladığı reform yasa tasarısının memnuniyet verici olduğunu ve ülkesinin reformları desteklemeye devam edeceğini kaydetti.

Kürdistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Hêmin Hewramî, ABD’nin Erbil Başkonsolusu Siyasi ve Maliye İşleri Sorumlusu Andrew Lentz ile beraberindeki heyeti kabul etti.   

Görüşmede Hêmin Hewramî, Kürdistan Bölgesi’nin siyasi ve ekonomik durumu, Erbil-Bağdat arasındaki ilişkiler, Irak’taki kriz ve IŞİD terör örgütünün bölgedeki hareketliliği konusunda bilgilendirme yaptı.

Hewramî ayrıca dün Bakanlar Kurulu’nun onayladığı reform yasa tasasrısının Kürdistan Parlamentosu’na ulaştığından bahsederek, “Parlamento reform yasa tasarısının Kürdistan halkının çıkarlarını en iyi şekilde koruyacak şekilde düzenleyecektir. Reform yasasının amacı gelir dağılımında adaleti sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

ABD’nin Erbil Başkonsolusu Siyasi ve Maliye İşleri Sorumlusu Andrew Lentz, Bakkanlar Kurulu’nun geliştirdiği reform yasası tasarısının memnuniyet verici olduğunu dile getirerek, “ABD, Kürdistan Bölgesi’nin reform çalışmalarını desteklemekterdir. Bu çerçevede yardımları devam edecektir” dedi.